Viranomaiset pelastivat 43 siirtolaista Englannin kanaalista

Siirtolaiset ovat lähtöisin muun muassa Afganistanista, Iranista ja Irakista.

Englannin kanaali
Karttagrafiikka
Yle Uutisgrafiikka

Britannian viranomaiset pelastivat neljäkymmentä ihmistä Englannin kanaalista tiistaina, kertoo Sky News (siirryt toiseen palveluun). Ranskasta Britanniaan pyrkineet siirtolaiset pelastettiin viidestä eri veneestä aikaisin aamulla.

Keskviikkona puolenyön jälkeen ranskalaiset viranomaiset pelastivat kanaalista kolme Britanniaan pyrkinyttä siirtolaista (siirryt toiseen palveluun).

Pelastetut siirtolaiset ovat lähtöisin muun muassa Afganistanista, Iranista ja Irakista. Ryhmien mukana oli ainakin kaksi lasta. Kaikki pelastetut siirtolaiset ovat nyt Britanniassa, ja heidän terveydentilansa on arvioitu ennen maahanmuuttoviraston haastattelua.

Britannian sisäministeriö on syyttänyt ilmiöstä järjestäytynyttä jengirikollisuutta.

– Teemme tiivistä yhteistyötä ranskalaisten ja lainvalvontakumppaneiden kanssa, jotta saamme kiinni nämä jengit, jotka käyttävät hyväkseen haavoittuvia ihmisiä ja vaarantavat elämiä, ministeriön tiedottaja kommentoi.

Englannin kanaalia ylittävien siirtolaisten määrä on ollut viime aikoina nousussa. Marraskuussa kanaalista pelastettiin kahden viikon aikana kaikkiaan 86 ihmistä.

Lähteet: AFP