Satoja siirtolaisia Libyasta kuljettava alus saapui Espanjaan – Italia ja Malta eivät ottaneet vastaan

Siirtolaiset ehtivät viettää aluksella viikon.

muuttoliike
Libyasta tulleita siirtolaisia kuljettava alus saapui Espanjaan
Libyasta tulleita siirtolaisia kuljettava alus saapui Espanjaan

Libyan läheisiltä vesiltä afrikkalaisia siirtolaisia pelastanut Open Arms -alus on saapunut Espanjaan. Aluksen kyydissä on 311 siirtolaista.

Alus ankkuroituu San Roquen kaupungin satamaan lähellä Gibraltaria. Alusta operoi espanjalainen hyväntekeväisyysjärjestö Proactiva Open Arms.

Järjestön mukaan siirtolaiset ovat lähtöisin enimmäkseen Somaliasta, Malista ja Nigeriasta. Joukossa on myös lapsia ja raskaana olevia naisia.

Alukselta päästettiin aiemmin lauantaina äiti ja vastasyntynyt lapsi, jotka kuljetettiin helikopterilla Maltalle. Lisäksi Italian Lampedusan saarelle päästettiin vakavasta ihotulehduksesta kärsinyt 14-vuotias.

Espanjan poliisi pyrkii selvittämään siirtolaisen henkilöllisyydet ennen kuin heidät siirretään majoitustiloihin. Espanja käsittelee jokaisen turvapaikkahakemuksen erikseen.

Siirtolaiset pelastettiin jo viikko sitten kolmesta eri aluksesta, mutta hyväntekeväisyysjärjestön alusta ei päästetty satamaan Italiassa tai Maltalla. Järjestö pyysi rantautumislupaa myös Libyalta, Ranskalta ja Tunisialta, mutta yhteydenottoihin ei vastattu.

Italian populistihallituksen sisäministeri Matteo Salvini on syyttänyt avustusjärjestöjä "taksipalveluna" toimimisesta siirtolaisille ja kieltänyt siirtolaisaluksilta pääsyn maan satamiin.