Laivan tarjoilija nimitteli lapsiperhettä rasistisesti – Viking Line pyytää anteeksi

Viking Line pahoittelee sijaisena työskennelleen tarjoilijan käytöstä.

Viking Line
Viking Mariella satamassa
Jarno Kuusinen / AOP

Varustamoyhtiö Viking Line on tyrmistynyt Mariella-laivalla paljastuneesta rasistisesta käytöksestä.

Ravintolan tarjoilija oli hyppyyttänyt tummaihoista perhettä. Perhe oli aluksi mennyt suoraan ravintolan pöytään, mutta tarjoilija ohjasi heidät jonottamaan, ja vasta sitten samaan pöytään, johon he olivat alun perin istuneet.

Tarjoilija myös kuiskasi perheestä ala-arvoiseen sävyyn työkaverilleen. Hän sanoi: "Voitko sä hoitaa sen neekeriperheen tossa". Kuiskauksen kuuli lähellä istunut matkustaja. Perhe ei ilmeisesti kuullut lausetta, vaan jatkoi ruokailuaan ravintolassa.

Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström on tyrmistynyt. Kyseinen käytös ei sovi yrityksen arvomaailmaan.

– Tämä ei ole missään nimessä hyväksyttävää käytöstä. Otimme asian heti esille laivalla ja ryhdyimme toimenpiteisiin. Koulutamme henkilökuntaa palvelupuolella koko ajan eli käymme läpi, miten käyttäydytään asiakkaita kohtaan. Panostamme paljon hyvään palveluun. Tämä ei vastaa lainkaan meidän arvomaailmaamme, kertoo Boijer-Svahnström.

Tiedotusjohtaja painottaa, että yhtiön laivoilla matkustaa ihmisiä jopa sadoista eri kansallisuuksista. Rasistinen käytös on harvinaista ja vakava asia.

Tiedotusjohtajan mukaan epäasiallisesti käyttäytynyt työntekijä on sijainen eli hän ei ole Viking Linen palkkaama. Hän ei tule jatkossa työskentelemään yhtiön palveluksessa.

Lue lisää:

Yle Åboland: Viking Line utreder fall av rasism – anställd kallade mörkhyade passagerare med n-ordet