1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. alkoholijuomat

The Times of India: Tuhat litraa takavarikoitua alkoholia katosi poliisiasemalta Intiassa – Poliisin mukaan rotat joivat viinakset

Poliisi sanoo ottavansa janoisen rottajengin kiinni.

Kuvituskuva. Kuva: AOP

Pohjois-Intiassa sijaitsevan Bareillyn kaupungin poliisi väittää rottien juoneen lähes tuhat litraa takavarikoitua alkoholia, kertoo The Times of India -lehti (siirryt toiseen palveluun).

Väkijuomia säilytettiin muovikanistereissa poliisiaseman varastossa. Osa kanistereista oli kadonnut ja tallessa oleviin tyhjennettyihin kanistereihin oli ilmestynyt reikiä. 

Juomien puuttuminen paljastui keskiviikkona varastoon tehdyn tarkastuksen yhteydessä.

Komisario Abhinandan Singh kertoi The Times of Indialle, että poliisi on aloittanut tutkinnan, jonka tavoitteena on varmistaa rottien juoneen viinat.

– Me otamme tämän rottajengin kiinni varmistaaksemme, että ne eivät enää pääse jatkossa varastoon, Singh sanoi.

Singh ei kertonut kateissa olevan alkoholin tarkkaa määrää, mutta The Times of Indian nimetön lähde poliisiasemalta vahvisti, että noin tuhannen litran erä on kateissa.

Alkoholijuomat oli takavarikoitu useissa ratsioissa viime vuosikymmenen aikana. Poliisin normaalin käytännön mukaan takavarikoitu alkoholi olisi pitänyt tuhota näytteiden oton jälkeen.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Intian poliisi syyttää rottia takavarikoidun alkoholin juomisesta. 

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoi (siirryt toiseen palveluun)toukokuussa 2017, että Biharin osavaltion poliisin mukaan rotat olivat nauttineet tuhansia litroja takavarikoituja alkoholijuomia.

Bihar kielsi alkoholin myynnin vuonna 2016.