Ilotulitekauppias vertaa rakettaja viinaan – "Onhan alkoholinkin myynti tarkoin valvottua siihen asti, kun pullo on tiskissä"

Sotkamolaisen ilotulitekauppiaan Erkki Tuhkasen mukaan tietty käyttäjäkunta aiheuttaa ongelmia ampuessaan ilotulitteita.

Sotkamo
ilotulituksia taivaalla
AOP

Sotkamolainen ilotulitekauppias Erkki Tuhkanen on hieman yllättynyt aggressiivisesta keskustelusta, jossa nousee esille, että ilotulitekauppa pitäisi lopettaa.

– Näen ilotulitekaupan joulun jatkona. Uusivuosi luo iloista ja onnellista ilmapiiriä, ilotulitteet ovat osa sitä.

Tuhkasen mukaan viranomaiset ovat tehneet hyvää työtä, ilotulitteet tarkistetaan, niiden käytössä ohjeistetaan ja korostetaan suojalaseja.

– Täyskielto ei ole tällä hetkellä paras vaihtoehto. Käyttäjän pitäisi osata arvioida tila ampua ilotulitteita ja antaa arvo toiselle, niin ettei aiheuta kohtuutonta haittaa muille.

– Onhan alkoholinkin myynti tarkoin valvottua siihen asti, kun pullo on tiskissä. Mutta sen jälkeen, kun kaveri menee pullon kanssa maailmalle, niin eihän kukaan tiedä, mitä hän sen kanssa tekee. Sama on ilotulitteiden kanssa, Tuhkanen jatkaa.

Tietty käyttäjäkunta aiheuttaa ilotulitekauppias Tuhkasen mielestä ongelmia. Hänen mukaansa normaali käyttäjä suojelee itseään ja perhettään.

Haluamme tehdä juttuja yhdessä yleisön kanssa, lähetä meille kysymys! (siirryt toiseen palveluun)