Käräjäoikeus vangitsi Lahden Kivimaalla puukotetun miehen – epäillään ryöstöstä ja vapaudenriistosta

Erikoiseen rikosten ketjuun liittyy yhteensä neljä henkeä, joista kolmea epäillään neljännen miehen ryöstämisestä ja vapaudenriistosta.

puukotus
Kivimaan peruskoulun parkkipaikka.
Toinen puukotuksen uhreista löytyi Kivimaan koulun parkkipaikalta.Lauri Rautavuori / Yle

Viime viikolla Lahden Kivimaalla tapahtuneiden puukotusten tutkinta etenee. Päijät-Hämeen käräjäoikeus määräsi perjantaina vangittavaksi miehen, joka oli toinen puukotetuista. Häntä epäillään ryöstöstä ja vapaudenriistosta.

Käräjäoikeus vangitsi jo viime viikolla kaksi henkilöä tapaukseen liittyen. Toista heistä epäillään niin ikään ryöstöstä ja vapaudenriistosta. Toisen viime viikolla vangitun miehen tekemisiä taas tutkitaan kahtena hätävarjelun liioitteluna tehtynä tapon yrityksenä.

– Nyt tutkitaan sitä alkutilannetta – onko siinä ollut kyseessä ryöstön ja vapaudenriiston yritys, jonka vuoksi asianomistaja on tarttunut puukkoon itseään puolustaakseen, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ville Hahl Hämeen poliisista.

Tapaukseen liittyy vielä neljäs henkilö, joka on yhä puukotuksen jäljiltä sairaalahoidossa. Tutkinnanjohtaja Hahl ei esitutkinnan tässä vaiheessa osaa kertoa, esitetäänkö häntäkin vangittavaksi.

Tutkinnanjohtajan mukaan esitutkinta on vielä alkuvaiheessa, ja poliisi odottaa parhaillaan teknisen tutkinnan laboratorianäytteitä.

Toinen puukotettu päätyi koulun parkkipaikalle

Vyyhti sai alkunsa viime viikon torstaina, kun poliisi hälytettiin Kivimaan koulun parkkipaikalle aamukahdeksan jälkeen. Parkkipaikalta löytyi vakavia puukotusvammoja saanut mies. Myöhemmin lähistöltä löytyi toinenkin puukotettu mies.

Poliisin mukaan puukotukset eivät tapahtuneet koululla.