Yhdysvaltain rajaviranomaisten hallussa kuolleella pojalla oli influenssa

Yhdysvaltalaisviranomaiset olivat ottaneet pojan ja tämän isän säilöön 24. joulukuuta.

Yhdysvallat
Kuolleen pojan sisko Catarina Gomez Lucas pitelee puhelinta, jossa on kuva hänen veljestään Felipe Gomezista Yalambojochin kylässä, Guatemalassa 28. joulukuuta.
Kuolleen pojan sisko Catarina Gomez Lucas pitelee puhelinta, jossa on kuva hänen veljestään Felipe Gomezista Yalambojochin kylässä, Guatemalassa 28. joulukuuta.Johan Ordonez / AFP

Yhdysvaltain rajaviranomaisten hallussa kuolleella guatemalalaisella pojalla oli influenssa, kertoo uutiskanava CNN (siirryt toiseen palveluun). Ruumiinavauksen mukaan 8-vuotias poika sairasti b-influenssaa.

Yhdysvaltalaisviranomaiset olivat ottaneet pojan ja tämän isän säilöön 24. joulukuuta Meksikon ja Yhdysvaltain rajalla. Viranomaisten mukaan isä ja poika yrittivät ylittää rajan laittomasti.

Rajavartija oli havainnut, että poika oli sairaan oloinen. Kaksikko kuljetettiin sairaalaan Alamogordoon New Mexicon osavaltioon, missä 8-vuotiaan todettiin kärsivän kuumeesta ja flunssasta.

Poika päästettiin pois sairaalasta, mutta myöhemmin illalla hän oli alkanut oksennella. Lapsi kiidätettiin uudelleen sairaalaan, missä hän menehtyi myöhemmin.

Kyseessä on kuukauden sisään jo toinen siirtolaislapsen kuolintapaus Meksikon ja Yhdysvaltain rajalla. Guatemalasta kotoisin oleva 7-vuotias tyttö kuoli joulukuun 8. päivänä, kun hän oli ollut rajaviranomaisten hallussa alle 48 tuntia.

Lue myös:

Toinen siirtolaislapsen kuolema herätti Yhdysvallat tarkastamaan pidättämiensä lasten terveydentilan

Jo toinen siirtolaislapsi kuoli Yhdysvaltojen rajaviranomaisten huostassa