Meri-Lapissa ehtii nauttia kolmesta ilotulituksesta

Meri-Lapissa järjestetään ilotulituksen sisältävä uudenvuoden juhla Kemissä ja Torniossa. Lisäksi ilotulittaa Haaparanta.

ilotulitukset
Ilotulitus raketin loisto tummalla yötaivaalla.
Touko Yrttimaa / Yle

Kemi käynnistää maanantaina kaupungin 150-vuotisjuhlallisuudet. Ohjelma Kemin Meripuistossa alkaa illalla kahdeksalta ja huipentuu yhdeksältä Sisäsatamassa alkavaan ilotulitukseen.

Meripuistossa on luvassa musiikkia. Lisäksi kaupunki tarjoilee kuumaa mehua. Ilotulitusta kuvataan kaupungin nettisivuilla tajunnan räjäyttäväksi.

Kemi täyttää 150 vuotta maaliskuun viides päivä.

Tornioon järjestetty bussikuljetus

Tornio ja Haaparanta juhlistavat uutta vuotta jälleen yhdessä. Kaupunkien yhteinen juhlinta alkaa Victoriantorilla illalla yhdeltätoista. Ilotulitukset järjestetään Suomen aikaa kahdeltatoista ja yöllä yhdeltä.

Torniossa esiintyvät bilebändi Audile ja äänitaiteilija Meri Nikula. Ennen vuoden vaihtumista Ruotsissa nähdään myös Arctic Blaze -tulishow.

Victoriantorille on järjestetty ilmainen bussikuljetus Kemistä ja Kalixista. Kemistä kyytiin pääsee Lumilinnan tapaamispisteeltä kello 22.10 ja hotelli Scandicilta kello 22.15. Kyytiin pääsee myös matkan varrelta Keminmaan Tupasvillasta, Kaakamosta, Laivaniemeltä ja Kyläjoelta.

Kalixin linja-autoasemalta kyyti lähtee kello 21.00 Ruotsin aikaa. Kyytiin pääsee myös Sangiksesta, Säiviksestä, Seskaröstä ja Nikkalasta.

Keminmaan ilotulitus on peruttu

Meri-Lapin kuntien ensimmäinen ilotulitus oli tarkoitus järjestää Keminmaassa.

Keminmaan Omakotiyhdistys kuitenkin perui Valmarinniemeen suunnitellun tapahtuman.

31.12.2018 klo 12.00: Juttua on muokattu, koska Keminmaan Omakotiyhdistys perui tapahtuman.