Talous- ja velkaneuvonta helpottumassa Keski-Suomessa

Uusia velkaneuvojia saadaan Keski-Suomeen keväällä.

velkaneuvonta
Asuntovelallisten määrän kasvu velkaneuvonnassa on uusi ja huolestuttava ilmiö.
Asuntovelallisten määrän kasvu velkaneuvonnassa on uusi ja huolestuttava ilmiö.Tenho Tornberg / Yle

Talous- ja velkaneuvonta on saamassa lisäkäsiä jonojen purkuun Keski-Suomessa. Erityisesti Jyväskylässä palvelut ovat ruuhkautuneet: puhelinneuvontaa voi saada nopeastikin, mutta uusia velkaneuvonnan vastaanottoaikoja annetaan vasta maalis-huhtikuulle, joten jonot ovat kuukausien mittaiset.

Tilanne oli samankaltainen jo lokakuussa.

– Olemme saamassa kaksi uutta talous- ja velkaneuvojaa, mutta virkojen täyttö menee kevääseen. Mutta siten jonotustilanne varmasti paranee, sanoo Keski-Suomen oikeusaputoimiston johtava julkinen oikeusavustaja Tuula Kiili.

Talous- ja velkaneuvonta siirtyy vuoden vaihteen jälkeen Keski-Suomen oikeusaputoimistoon. Palvelut pysyvät ennallaan, mutta yhteystiedot muuttuvat. Palveluita saa jatkossa puhelimitse tai ajanvarauksella Keski-Suomen oikeusaputoimistosta Jyväskylästä, virastotalo Sinetistä.

Palveluita annetaan ajanvarauksella myös Jämsän, Äänekosken ja Viitasaaren toimipisteisiin. Uutta on, että talous- ja velkaneuvonnan asiakas voi kääntyä minkä tahansa oikeusaputoimiston puoleen kotikunnastaan riippumatta. Palveluja voi saada myös etänä videoyhteyden välityksellä.