Bahrain vahvisti ihmisoikeusaktivistin vankeustuomion

Protestijohtaja Nabeel Rajab kritisoi Saudi-Arabian ilmaiskuja – tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen.

Bahrain
Bahrainin korkein oikeus katsoi protestijohtaja Nabeel Rajabin syyllistyneen muun muassa sisäministeriön loukkaamiseen.
Bahrainin korkein oikeus katsoi protestijohtaja Nabeel Rajabin syyllistyneen muun muassa sisäministeriön loukkaamiseen. MAZEN MAHDI / EPA

Bahrainin korkein oikeus päätti maanantaina pitää voimassa ihmisoikeusaktivisti Nabeel Rajabin tuomion.

Rajab oli tuomittu helmikuussa viiden vuoden vankeusrangaistukseen, koska hän oli kritisoinut Saudi-Arabian ilmaiskuja Jemeniin ja tviitannut viranomaisten kiduttaneen häntä. Maan korkein oikeus hylkäsi Rajabin valituksen.

Persianlahden lounaisosassa sijaitseva Bahrain on shiiaenemistöinen kuningaskunta, jota johtaa sunnalainen kuningassuku. Rajab oli johtohahmo vuoden 2011 protesteissa, joissa mielenosoittajat vaativat demokratiaa. Bahrain tukahdutti protestit kovakouraisesti Saudi-Arabian turvallisuusjoukkojen avustuksella.

Uutistoimisto Reutersin näkemien oikeuden asiakirjojen mukaan Rajabin tuomittiin, koska hän oli "levittänyt vääriä uutisia ja huhuja sota-aikana", "loukannut ulkomaita" sekä "loukannut julkisesti sisäministeriötä".

Kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt ovat kritisoineet oikeuden päätöstä ja muun muassa Yhdysvallat on esittänyt huolensa Rajabin tapauksesta.

Lue lisää:

Bahrain pidätti protestijohtajan

Tunnettu bahrainilaisaktivisti tuomittiin kolmen vuoden vankeuteen

Lähteet: Reuters