Satakunnan pelastuslaitos harkitsee ilotulitusrajoituksia tuulen takia

Ammattilaisten ilotulituksissa tuuliraja on 14 metriä sekunnissa, mutta tätäkin vähäisemmällä tuulella tavallisten kansalaisten on syytä miettiä ilotulittamisen järkevyyttä.

ilotulitukset
ilotulituksia taivaalla
Uusi vuosi vaihtuu Satakunnassa tuulisessa säässä.AOP

Satakunnan pelastuslaitos seuraa tuulen nopeuksia ja tekee myöhemmin maanantaina iltapäivällä päätöksiä mahdollisista ilotulituskielloista ja -rajoituksista. Syynä ovat uudenvuodenaaton illaksi ennustetut kovat ja pahimmillaan myrskyävät tuulet sekä sateet.

Pelastuslaitos voi kieltää ilotulittamisen, jos tuuli yltyy kovaksi. Ammattilaisten ilotulitusluvissa rajaksi on asetettu 14 metriä sekunnissa puhaltava tuuli. Tällainen tuuli johtaisi todennäköisesti kaiken ilotulittamisen kieltämiseen. Pohjoisessa on jo annettu suosituksia ilotulitusten välttämisestä.

Palomestari Perttu Kuhanen sanoo, että kansalaisten kannattaa joka tapauksessa välttää ilotulittamista kovalla tuulella. Varsinaisia päätöksiä ilotulituksen kieltämisestä tehdään myöhemmin maanantaina.

Porissa ilotulittaminen on joka tapauksessa kielletty keskustassa ja sen lähistön puutaloalueilla. Raumalla ilotulitekielto on voimassa Vanhassa Raumassa ja sataman alueella.