1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vähittäiskauppa

Kaupan kilpailu pohjalaismaakunnissa kovaa – S- ja K-ryhmillä lukuisia uusia kauppoja suunnitteilla

Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan seutu on kilpailtu kauppa-alue. Kaupan neliöitä on alueella asukasta kohden toiseksi eniten Suomessa Koillismaan jälkeen.

vähittäiskauppa
Kaupan hyllyt täynnä tavaraa
Mirva Ekman / Yle

S- ja K-ryhmät rakentavat lähivuosina useita päivittäistavarakauppoja pohjalaispitäjiin, jos kaavoitukset etenevät suunnitelmien mukaan.

Keskolla ja osuuskauppa KPO:lla on isot rakentamissuunnitelmat Vaasan Liisanlehtoon. Uusia K-supermarketteja on suunnitteilla Wasa Stationin tiloihin sekä Seinäjoen Kasperiin ja Törnävälle. Seinäjoen Ideaparkiin on rakenteilla K-Citymarket. Myös Laihialla Keskolla on tontti jo varattuna.

Etelä-Pohjanmaan osuuskauppa Eepeen uusi market valmistuu ensi vuonna Seinäjoen Pajuluomalle. Kauhavalla Eepee lähtee pois kaupungin keskustasta ja rakentaa uuden liikkeensä sisääntulotien varrelle.

– Ollaan tänä vuonna jo avattu Karijoelle uusi Sale, Tanelinrantaan uusi S-market ja ensi vuonna alkaa rakentaminen Kauhavalla. Siellä tullaan vähän helpomman saavutettavuuden äärelle, saadaan isompi tontti ja parkkitilaa. Samaan yhteyteen tulee myös ABC, kertoo Eepeen marketkaupan markkinointipäällikkö Kimmo Mylläri.

KPO:n Sale valmistuu tammikuussa Uuteenkaarlepyyhyn ja S-market kesällä Lappajärvelle. KPO etsii uutta kauppapaikkaa myös Isossakyrössä.

Lidlillä on tällä hetkellä Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla 11 myymälää. Isojen kauppaketjujen lisäksi alueella toimii useita ketjuihin kuulumattomia yrityksiä, esimerkiksi Tuurin kyläkauppa. Kimmo Mylläri arvioikin, että Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alue on Koillismaan jälkeen Suomen toiseksi kilpailluin siinä, kuinka paljon kaupan neliöitä on asukasta kohden.

Lue seuraavaksi