Tekninen virhe juuri ennen aloitusta – Kymenlaakson uusi sote-kuntayhtymä kehottaa ihmisiä tarkistamaan reseptien uusimiset

Huomenna tiistaina toimintansa aloittavaan Kymsoteen siirtyvät Carean sekä Kymenlaakson kuntien sosiaali- ja terveyspalvelut.

lääkemääräykset
miehellä lääke kädessä
AOP

Lääkereseptien uusiminen aiheuttaa päänvaivaa Kymenlaakson uudelle sote-kuntayhtymälle Kymsotelle.

Kuntayhtymä ottaa käyttöön uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmän, ja siirtymäajan suunnitelma oli, ettei reseptien uusimispyyntöjä olisi voinut tehdä verkossa kahden viikon aikana vuodenvaihteen tienoilla. Teknisen virheen vuoksi uusimispyyntöjä on kuitenkin päästy tekemään 30.12. asti.

Kymsoten mukaan loppuvuoden aikana tulleita pyyntöjä on niin suuri määrä, ettei niitä ehditä käsitellä ennen vuoden vaihtumista. Asiakkaita pyydetään tarkistamaan heti vuoden alussa, onko resepti uusittu. Jos sitä ei ole uusittu, tulee reseptin uusimispyyntö tehdä uudelleen 4. tammikuuta alkaen.

Reseptien uusintapyynnöt voi tehdä esimerkiksi Omakanta- palvelussa (www.kanta.fi/omakanta (siirryt toiseen palveluun)), terveysasemien puhelinajanvarauksessa tai apteekissa.

Huomenna tiistaina toimintansa aloittavaan Kymsoteen siirtyvät Carean sekä Kymenlaakson kuntien sosiaali- ja terveyspalvelut.