Norovirus aiheutti Härmän kylpylän vatsatautiepidemian

Viikonloppuna alkaneeseen vatsatautiepidemiaan on sairastunut kymmeniä hotellivieraita.

norovirus
Härmän kuntokeskuksen kylpylä
Härmän kuntokeskuksen kylpyläYLE/ Olli Koski

Härmän kylpylässä viikonloppuna puhjennut vatsatautiepidemia on osoittautunut noroviruksen aiheuttamaksi. Perjantaina alkaneen epidemian aikana sairastuneita on nelisenkymmentä.

Hotellissa ja kylpylässä on ollut joulun ja vuodenvaihteen lomakauden aikana runsaasti vieraita ja asiakkaille on kerrottu vatsataudista. Osa vieraista on peruuttanut tulonsa hotelliin.

– Olemme valinneet avoimen tiedotuslinjan ja osa asiakkaista on peruuttanut tai siirtänyt tulonsa toiseen ajankohtaan, kun olemme kertoneet heille täällä olevasta vatsatautiepidemiasta, sanoo Härmän kylpylän ravintolatoimen johtaja Anna Leena Hietamäki.

Taudin alkuperää mahdoton selvittää

Ulosteperäisen noroviruksen aiheuttaman taudin oireita ovat oksentelu, ripuli, vatsakivut ja usein korkea kuume. Sen alkuperää on usein mahdoton jäljittää.

– Meillä on ollut paljon vieraita ja erityisesti lapsiperheitä, joten on täysin mahdotonta sanoa mistä virus on meille tullut, Hietamäki sanoo.

Hotellissa ja kylpylässä on lisätty desinfiointia ja siivouksia.

– Asiaa on hoidettu yhteistyössä Seinäjoen keskussairaalan hygieniahoitajan ja terveystarkastajan kanssa. Asiakkaille ja henkilökunnalle on korostettu erityisesti hyvän käsihygienian merkityksestä.

Härmän kylpylä tiedottaa vatsatautiepidemian kehittymisestä Facebook (siirryt toiseen palveluun)-sivuillaan.

– Kaikki voitava on tehty ja siivousta ja desinfiointia on lisätty. Toivottavasti tämä rupeaa tästä laantumaan. Seuraamme tilanteen kehittymistä nyt tunti kerrallaan. Toivottavasti tehokas siivoaminen ja muut toimenpiteet auttavat, Hietamäki sanoo.