1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilotulitukset

Näin vuosi vaihtui maailmalla – katso upeimmat ilotulitukset

Vuosi 2019 on otettu vastaan rauhallisesti ympäri maailman.

ilotulitukset
Vuosi vaihtui maailmalla – näyttävimmät ilotulitukset
Vuosi vaihtui maailmalla – näyttävimmät ilotulitukset

Vuoden vaihtumista on juhlittu ympäri maailmaa perinteisin menoin. Ilotulitulitukset, lasershow´t ja muut muut juhlallisuudet ovat sujuneet rauhallisesti.

Erikoisin tapaus sattui Sydneyn satamassa, jonne puolitoista miljonaa ihmistä oli pakkaantunut katsomaan ilotulitusta. Kaikki sujui muuten hyvin, mutta seinälle heijastettiin "Hyvää uutta vuotta 2018!".

Väärä vuosi huvitti niin yleisöä kuin järjestäjiäkin.

– Me vain nauroimme. Tällaista aina sattuu. Sehän kestää vain 15 kuukautta järjestää tämän kokoluokan tapahtuma, tuumi ilotulituksen järjestäjä Anna McInerney toimittajille Sydneyssä.

Espoossa laser korvasi ilotulitteet

Ilotulitteiden turvallisuusriskit ja niiden käytöstä syntyvä katku ovat saaneet monet kaupungit rajoittamaan ilotulitteiden ampumista.

Silmäniloa tarjoavatkin nykyään myös erilaiset valoesitykset. Esimerkiksi Espoossa järjestettiin näyttävä laservaloshow. Voit katsoa esityksen alla olevasta videosta.

1400-luvulla rakennettu Tuomiokirkko juhlavalaistiin Espoon uudenvuoden juhlassa 31. joulukuuta 2018. Espoo on Suomen ensimmäinen kaupunki, jossa laservaloshow korvaa perinteiset ilotulitteet uudenvuoden juhlinnassa.
Espoo ei ampunut tänä vuotta ilmaan raketteja, vaan raketit korvattiin laser-show:lla.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi