Kemin kaupunginteatterin katsojamäärä romahti viime vuonna

Katsojakato johtuu suurimmalta osin teatterin joutumisesta evakkoon.

Kemin kaupunginteatteri
Teatterin väki evakossa.
Kevätkaudella Kemin kaupunginteatterin päänäyttämönä toimii 120-paikkainen Kemin Pirtti.Jari Peltoperä / Yle

Kemin kaupunginteatterin esityksiä näki viime vuonna 12 678 katsojaa, mikä on 38 prosenttia edellisvuotta vähemmän. Katsojamäärän romahdus ei tosin tullut yllätyksenä.

– Kevään ohjelmisto kiinnosti yleisöä oletettua heikommin, mutta vielä elokuun alussa syyskaudesta oli hyvä kutina, kirjoitetaan teatterin tiedotteessa.

Suurimmat odotukset viime vuonna kohdistuivat Katri Helena -musikaaliin.

– Kulttuurikeskuksen sisäilmaongelmien takia ennätysnopeasti väistötiloihin ajautunut teatteri joutui kuitenkin siirtämään lähes valmiin suurmusikaalinsa hamaan tulevaisuuteen ja ryhtyi laatimaan uutta ohjelmistoa väistötiloihin, teatterin tiedotteessa todetaan.

Teatterin mukaan katsojaryhmät suuntasivat Kemin vaikeuksien vuoksi naapurikaupunkeihin.

Cityketun seikkailuja oli katsotuin esitys

Teatterilla oli viime vuonna yhteensä 148 esitystä. Syyskaudella teatteri sai tehtyä 70 esitystä tilakatastrofista huolimatta. Syksyllä käytössä oli erilaisia väliaikaisia tiloja ja teatteri jalkautui ympäri kaupunkia sekä teki myös hyväntekeväisyysesityksiä esimerkiksi hoitokodeissa.

Viime vuoden katsotuin esitys oli kevään lastennäytelmä Cityketun seikkailuja 1 962 katsojalla. Seuraavaksi suosituin oli Kylmä murha 1794 katsojalla ja kolmantena syksyn komedia Myydään 3H+K 1 289 katsojalla.

Kiertävä pöytädraama Kahvia ja tupakkaa keräsi 1 134 katsojaa. Scandicin Lyhty-ravintolassa esitetyn Tähtihetkiä -musiikkiteatteriesityksen näki 832 henkeä.

Syksyn ensi-illoista keväällä jatkavat Myydään 3H+K sekä Kahvia ja tupakkaa.

Kevätkaudella Kemin kaupunginteatterin näyttämöinä toimivat 120-paikkainen Kemin Pirtti ja 40-paikkainen Tullimakasiini.