Hyppää sisältöön

Vaasan Sähköverkko: "Pahin myrsky koskaan"

Pohjanmaalla Vaasan seudulla on edelleen lähes 7 000 asiakasta ilman sähköä.

Aapeli-myrsky teki Vaasan Sähköverkon alueella Pohjanmaalla suuria tuhoja. Enimmillään yli 14 000 yhtiön asiakasta on ollut ilman sähköjä.

Työt jatkuvat ja vikoja korjataan mahdollisimman nopeasti. Puita on ilmalinjoilla koko alueella.

Keskiviikkona iltapäivällä vielä lähes 6 900 asiakasta oli ilman sähköjä, ja osa joutuu odottamaan sähköjen palautumista jopa vuorokausia. Bergön saarella, sekä Maksamaan, Sundomin ja Maalahden saaristoissa on erityisen runsaasti sähköttömiä asiakkaita.

Sähkölinjalle kaatunut puu Pohjanmaalla. Kuva: Hans-Mikael Holmgren / Yle

– Pahin myrsky koskaan mitä meidän alueella on ollut, kuvailee Vaasan Sähköverkon käyttöpäällikkö Petter Södergran ja pahoittelee tilannetta.

Tuuli puhalsikin alueella erityisen kovaa. Valassaarilla mitattiin 37,9 m/s puuskissa ja Maalahden Strömmingsbådanilla 33,5 m/s. Manner-Suomen kovin puuska oli Vaasan Klemettilässä mitattu 32,8 m/s.

Myrsky kaatoi puun auton päälle. Kuva: Hans-Mikael Holmgren / Yle

Nyt nähdyn kaltainen myrsky aiheuttaa niin paljon vikatilanteita, että korjaukset kestävät kauan. Ensin pyritään korjaamaan sellaiset viat, jotka vaikuttavat isoon alueeseen ja suureen määrään sähkönkäyttäjiä.

– Todennäköisesti kaikkia vikoja ei vielä ole löydetty, ja siksi onkin tärkeää, että saamme asiakkailtamme ilmoituksia esimerkiksi sähköjohtojen päälle kaatuneista puista.

Vaasan Sähköverkko suosittelee, että vikailmoitukset tehdään numeroon 06 324 5700. Koska vikailmoituksia tulee nyt paljon, ruuhkautuu vikailmoitusnumero helposti. Silloin voi lähettää asiasta sähköpostia osoitteeseen sahkovalvomo@vaasansahkoverkko.fi tai täyttää vikailmoituslomakkeen osoitteessa www.vaasansahkoverkko.fi/ilmoita.

.
.