Hyppää sisältöön

Sää palaa normaalitilaan: tuuli hellittää, pakkanen paukkuu ja aurinkokin näyttäytyy

Torstaina varoituksia vielä kaikilla merialueilla ja Lapin maanteillä, perjantaina Etelä- ja Keski-Suomessa on huono ajosää.

Sääennustekartat torstaista lauantaihin. Kuva: Yle Sää

Myrskyn jälkeen on poutasää.

Pitää paikkansa, sillä ennusteet lupaavat myräkän siirtyvän torstaina koilliseen, tuulet hellittävät ja korkeapaine tuo auringonpaistetta ja pakkasta.

Suomi palaa normaalitilaan, eli aika perinteiseen talvisäähän. Ylen meteorologin Toni Hellisen ennuste kuuluukin näin:

"Myrskytuulet laantuvat keskiviikkoiltaan mennessä. Torstaina sää selkenee, kun korkeapaineen selänne vahvistuu koko maan ylle. Torstai on näillä näkymin alkaneen viikon kylmin päivä. Torstai-iltana pilvisyys lisääntyy lännestä alkaen ja länsirannikolla ja Länsi-Lapissa alkaa sataa lunta. Perjantain kuluessa säärintama sateineen liikkuu Suomen yli kaakkoon. Sää lauhtuu. Lauantaiksi sää jälleen poutaantuu ja kylmenee uudestaan", Hellinen kirjoittaa Ylen sääsivuilla.

Jos on tuuli aiheuttanut hankaluuksia kautta maan, niin ei nopea pakastuminenkaan päästä kaikkia helpolla. Alueilla, joilla sähköjä ei ole saatu korjatuksi, on edessä uusi koettelemus: kuinka pitää mökki lämpimänä, ellei ole piisiä tahi kakluunia.

Ihan leikaten sää- ja keliolot eivät muutu. Ilmatieteen laitoksen varoituksista (siirryt toiseen palveluun) käy ilmi, että vielä torstaina kaikille merialueille on voimassa erilaisia varoituksia.

Koko rannikolla on edelleen kovan tuulen varoitus, länsirannikolla varoitetaan matalasta merivedenkorkeudesta ja Suomenlahdella on voimassa jäätämisvaroitus. Lapissa varoitetaan huonosta ajokelistä lumisateen vuoksi.

Perjantaina ajokelivaroitus on koko keskisessä ja eteläisessä Suomessa ja Ahvenanmaalla Oulu–Kuusamo-linjan eteläpuollella.

Lue myös:

Myrsky-yöstä oli hyötyäkin: tuulivoimalat pyörivät vinhaan ja painoivat sähkön hinnan ennätyksellisen alhaalle

Hoivakodista meni jo yöllä sähköt, mutta neuvokkuus on pelastanut pahemmastakin: "Tämä on maaseudulla ihan normaalia"

Aapeli-myrsky puhaltanut ennätyslukemia: merellä kovimmat puuskat 41,6 m/s, korkeimmat aallot jopa 14-metrisiä – Video: tältä näyttää lossimatka Korppoossa

Poikkeuksellisen raju talvimyrsky riepottelee Suomea – lähetä kuva