Myrsky näkyy yhä myöhästymisinä juna-, laiva- ja lentoliikenteessä

Osa matkustajalaivoista jätti päivällä pysähtymättä Maarianhaminassa Aapeli-myrskyn vuoksi. Joitakin lentoja on peruttu.

Aapeli-myrsky
Luminen veturi Helsingin rautatieasemalla.
Mesut Turan / Lehtikuva

Vaikka Aapeli-myrsky on jo ohi, sen seuraukset näkyvät vielä liikenteessä.

Junaliikenne on myöhästellyt iltapäiväillä ja illalla, VR:n mukaan viivästykset johtuvat sääolosuhteista.

Iltakymmenen aikaan VR:n sivujen mukaan junia oli myöhässä 20 minuutista noin kolmeen tuntiin parikymmentä. Eniten myöhässä olivat Intercityjuna 29-juna Helsingistä Ouluun (3h 10 min tuntia) ja Intercity 26 -juna Olusta Helsinkiin (2h).

Myös laivaliikenteessä on päivän mittaan ollut ongelmia.

Esimerkiksi Tallink Siljan kaksi risteilyalusta ei päässyt keskiviikkona päivällä pysähtymään Maarianhaminassa kovan tuulen vuoksi, kertoo yrityksen viestintäjohtaja Marika Nöjd. Hän toivoo, että Tukholmasta Helsinkiin illalla lähtevä Silja Symphony pääsisi saapumaan normaalisti keskiyöllä Maarianhaminaan.

Tallink Siljan Riika–Tukholma-reittiä liikennöivä laiva oli aamulla neljä tuntia myöhässä.

Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström kertoo, että yhtiön Turun-laivat pääsivät keskiviikkona normaalisti Maarianhaminaan. Varustamo on perunut tämän päivän laivaliikenteen Maarianhaminan ja Kapellskärin väliltä.

Viking Linen Gabriella saapuu Helsinkiin 2. tammikuuta 2019.
Viking Linen Gabriella saapuu Helsinkiin keskiviikkona 2. tammikuuta.Jussi Nukari / Lehtikuva

Molemmat varustamot uskovat, että tilanne palaa torstaina normaaliksi.

Myös lentoliikenteessä on ollut pitkin päivää myöhästymisiä myrskyn seurauksena ja Helsinki–Vantaan matkustajien on yhä hyvä varautua viivästyksiin, kerrotaan Finavian viestinnästä STT:lle. Finavian arvion mukaan myöhästymiset voivat olla noin puolesta tunnista tuntiin.

Syynä on Finavian mukaan kova tuuli ja liukkaus. Keskiviikkona jouduttiin myös perumaan lentoja, ainakin meno-paluulennot Turkuun, Tampereelle ja Joensuuhun, kerrotaan Finnairin viestinnästä.

Kolme ihmistä loukkaantui iltapäivällä kahden henkilöauton nokkakolarissa Nelostiellä Viitasaarella. Nelostie oli onnettomuuden vuoksi jonkin aikaa kokonaan poikki ja liikenne ohjattiin kiertotielle.