Oulun epäiltyjen seksuaalirikosten kaikki kuulustellut epäillyt tekijät kiistävät syyllisyytensä

Oulun poliisilaitoksen rikosylikomisario Markus Kiiskinen uskoo, että esitutkinta saadaan päätökseen ja tapaukset syyteharkintaan kevättalven aikana.

Oulu
Kaksi poliisia.
Toni Pitkänen / Yle

Oulun poliisi on päässyt kuulemaan jokaista viittä Oulussa tapahtuneiden epäiltyjen seksuaalirikosten uhreja. Myös epäiltyjä tekijöitä on kuulusteltu lukuun ottamatta yhtä, jonka olinpaikasta ei tällä hetkellä ole tietoa. Viimeisin havainto hänestä on Saksassa.

Oulun poliisilaitoksen rikosylikomisario Markus Kiiskinen uskoo, että esitutkinta saadaan päätökseen ja tapaukset syyteharkintaan kevättalven aikana. Esitutkinta saattaa kuitenkin venyä, jos esille tulee esimerkiksi uusia uhreja tai epäiltyjä tekijöitä.

Kaikki viisi uhria ovat tyttöjä ja iältään 12–15-vuotiaita.

Epäiltyjä on tällä hetkellä yhteensä 12, joista 10 on tutkintavankeudessa. Yksi epäillyistä on vapautettu. Kaikki epäillyistä on ulkomaalaistaustaisia.

Miehiä epäillään muuan muassa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, törkeästä raiskauksesta ja törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Kaikki kuulustellut epäillyt ovat kiistäneet teot, tai kiistäneet syyllistyneensä kyseisiin rikosnimikkeisiin.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)