1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tulipalot

Teollisuushallin palo sammutettu Kaustisella – syttymissyy yhä epäselvä

Elementtivalmisteen tuotanto on pysähdyksissä ainakin tämän päivän.

Sammutustyö oli hidasta, sillä palo sijaitsi korkealla yläpohjassa. Kuva: Ville Viitamäki / Yle

Keski-Pohjanmaalla Kaustisen Rajatiellä aamulla syttyneen teollisuushallin sammustustyöt ovat pelastuslaitoksen osalta ohi. Tulessa oli Kaustisen Elementtivalmisteen pulverimaalaamohalli.

Palo syttyi aamukuuden jälkeen torstaiaamuna. Sammutustöihin osallistui useita pelastuslaitoksen yksiköitä viideltä palolaitokselta. Hallin omistaja suorittaa vielä jälkivartiontia.

Päivystävä palomestari Joonas Nuolioja kertoo, että tilanne oli pitkään kriittinen, mutta tulen leviäminen hallin sisätiloihin saatiin estettyä.

– Nyt palo on saatu hallintaan, mutta sammutustyö oli hidasta, sillä palo sijaitsi korkealla yläpohjassa. Vasta nostolavan avulla siihen päästiin käsiksi.

Kaustisen Elementtivalmisteen pulverimaalaamohalli syttyi tuleen torstaiaamuna. Kuva: Ville Viitamäki / Yle

Pelastuslaitoksen mukaan palo sai alkunsa rakennuksen yläpohjasta. Syttymissyy on Nuoliojan mukaan edelleen epäselvä. Aiemmin aamupäivällä epäiltiin, että palo on saattanut saada alkunsa sähkölaiteviasta. Yläpohjassa on sähkömoottori, jonka ympäriltä palo olisi mahdollisesti lähtenyt. Tuotanto on seisahduksissa ainakin tämän päivän, arvioi Joonas Nuolioja.

Kaustisen Elementtivalmiste valmistaa muun muassa verkko- ja peltiovia sekä kerrostalojen varastokomeroita.

Rajatie sijaitsee Kaustiselta Toholammin suuntaan, arviolta kilometrin päässä keskustasta. Sen varrella on useita yrityksiä, muun muassa autokorjaamo, kirpputori ja autoliikkeitä.