Oulun epäiltyjen seksuaalirikosten uhreja on houkuteltu tapaamisiin Instagramissa ja Snapchatissa lupaamalla tupakkaa ja alkoholia

Oulun poliisin tutkinnassa on tällä hetkellä yhteensä viisi seksuaalirikostapausta, joissa uhrit ovat alaikäisiä.

Oulu
nuori käyttää whatsappia
Kuvituskuva. Esko Jämsä / AOP

Osaa Oulun epäiltyjen seksuaalirikosten uhreista on houkuteltu tapaamisiin sosiaalisessa mediassa kuten esimerkiksi Snapchatissa ja Instagramissa lupaamalla tupakkaa ja alkoholia.

Oulun poliisin tutkinnassa on tällä hetkellä yhteensä viisi seksuaalirikostapausta, joissa uhrit ovat alaikäisiä.

Tapauksiin liittyen on myös kiertänyt sosiaalisessa mediassa huhuja, joiden mukaan yksi epäiltyjen seksuaalirikosten uhreista olisi tehnyt itsemurhan. Oulun poliisilaitoksen rikosylikomisario Markus Kiiskinen kuitenkin kertoo, ettei poliisilla ole tutkinnan alla oleviin tapauksiin liittyen tällaista tietoa.

Myös yhden uhrin iästä on ollut julkisuudessa virheellistä tietoa. Joissakin medioissa on ollut esillä, että yksi uhreista olisi noin 10-vuotias, mutta tämä ei pidä paikkansa. Kaikki viisi uhria on iältään 12 ja 15 ikävuoden väliltä.

Lue koko juttu: Lähes kaikkia Oulun seksuaalirikoksista epäiltyjä miehiä on kuultu – osaa uhreista on houkuteltu tapaamisiin esimerkiksi Snapchatin ja Instagramin kautta lupaamalla tupakkaa ja alkoholia

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)