Perämeren Pensaskariinkin pääsee nyt Metsähallituksen lammaspaimeneksi

Metsähallituksen järjestämät paimenviikot ovat osoittautuneet varsin suosituiksi. Ensi kesänä uusiksi kohteiksi tulee myös Perämeren kansallispuiston Pensaskari.

Perämeri
Pensaskari.
Metsähallituksen lammaspaimeneksi pääsee ensi kesänä myös Perämeren kansallispuiston Pensaskarin saareen.Jari Vesa / Yle

Metsähallituksen vapaaehtoistöihin kansallispuistojen lammaspaimeneksi voi nyt hakea myös Perämeren kansallispuistoon. Paimenviikkojen uudeksi kohteeksi on tänä vuonna avattu kaksi saarikohdetta, Pensaskari Perämerellä ja Oulujärven Ärjänsaari.

Metsähallitus tarjoaa ensi kesänäkin vapaaehtoisille mahdollisuuden osallistua luonnonhoitotöihin hoitamalla hevosia, lehmiä tai lampaita Metsähallituksen luontopalvelujen kohteissa. Viikon mittainen pesti on maksullinen, mutta siitä huolimatta hakijoita tehtäviin on ollut viime vuosina jopa tuhansia.

Ihmisille paimenviikot tarjoavat "eläinterapiaa" ja mahdollisuutta kokeilla perinteistä elämänmuotoa. Luonto puolestaan hyötyy siitä, että laiduntavat eläimet ylläpitävät perinnebiotooppeja Metsähallituksen historiallisissa tilakohteissa, listaa Metsähallituksen palvelupäällikkö Joel Heino tiedotteessa.

Viikon mittaiset paimenpestit arvotaan hakijoiden kesken. Haku alkaa tiistaina 15. tammikuuta ja kestää viikon. Luonnonläheiseen kesätyöhön pääseville ilmoitetaan helmikuun aikana, kerrotaan Metsähallituksesta.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus