Poliisi tutkii: Jalkapallovalmentajaa epäillään alaikäisen valmennettavansa seksuaalisesta hyväksikäytöstä Hyvinkäällä

Miehen työsuhde seuraan on purettu, ja hänet on suljettu pois myös Palloliiton toiminnasta.

seksuaalirikokset
Poliisin logo Turun pääpoliisilaitoksen seinässä.
Poliisi ei tiedota tässä vaiheessa asiasta enempää.Kalle Mäkelä / Yle

Hyvinkääläisen urheiluseuran valmentajan epäillään käyttäneen seksuaalisesti hyväkseen alaikäistä valmennettavaansa, tiedottaa Itä-Uudenmaan poliisi.

Poliisi ei kommentoi uhrin ikää tarkemmin. Poliisin mukaan tapausta tutkitaan epäiltynä seksuaalisena hyväksikäyttönä.

Hyvinkään Palloseura (HyPS) kertoo tiedotteessaan, että rikosepäily koskee seuran jalkapallovalmentajaa.

– Hyvinkään Palloseuran tietoon on saatettu epäily seuran työntekijän seuran urheilijaan kohdistamasta seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Asia saatettiin poliisin ja Suomen Palloliiton tietoon välittömästi epäilyn tultua ilmi, seura sanoo tiedotteessa.

Teosta epäillään viisikymppistä miestä, joka vangittiin eilen keskiviikkona Hyvinkään käräjäoikeudessa. Epäilty hyväksikäyttö on kestänyt viime vuoden kesäkuusta joulukuuhun, käräjäoikeuden vangitsemistiedoista selviää.

Epäilty mies ei enää valmenna kyseisessä urheiluseurassa. Seura on purkanut hänen työsopimuksensa. Mies on tutkinnan ajaksi suljettu pois myös Palloliiton toiminnasta.

HyPS ja Palloliitto tuomitsevat seksuaalisen häirinnän ja hyväksikäytön HyPS kertoo selvittäneensä asiaa tiiviisti poliisin ja Palloliiton kanssa.

– Myös Suomen urheilun eettinen keskus (SUEK) on ollut tietoinen tutkinnasta ja sen etenemisen vaiheista, tiedotteessa sanotaan.

Seuran ja Palloliiton tiedotteessa sanotaan, etteivät ne hyväksy sukupuolista tai seksuaalista häirintää tai hyväksikäyttöä.

– Molemmat yhteisöt ovat sitoutuneet ennaltaehkäisemään ja madaltamaan kynnystä puuttua epäasialliseen käytökseen urheilun parissa. Jalkapalloyhteisö ei vaikene vaikeistakaan asioista.

Poliisi sanoo, ettei tiedota tässä vaiheessa asiasta enempää. Esitutkinta on vasta alkuvaiheessa.

Lue myös:

Jalkapallovalmentajalle 2 vuotta ja 8 kuukautta vankeutta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä – 13-vuotiaana uhriksi joutunut Emilia: “Se oli minulle helvetti”

Urheiluministeri Terho kommentoi jalkapallotytön hyväksikäyttötapausta: "Vaikenemisen kulttuuri on murrettu, pelon täytyy siirtyä uhreilta tekijöille"

Poliisi saa vuosittain kymmeniä rikosilmoituksia epäillyistä seksuaalirikoksista liikuntaharrastuksissa – uhriksi joutuu yleisimmin alaikäinen tyttö uimahallissa tai kuntosalilla