Posti varoittaa: Huijaustekstiviestejä liikkeellä – älä klikkaa yllättäviä linkkejä

Huijausviesteistä tekee uskottavia se, että ne voivat tulla puhelimeen samaan viestiketjuun kuin aidot saapumisilmoitusviestit.

huijaus
Postin nimissä lähetetty huijausviesti.
Kuva huijausviestistä ja siinä olevaa linkkiä klikkaamalla avautuvasta nettisivusta.Yle Uutisgrafiikka

Postin nimissä lähetettyjä tekstiviesti- ja sähköpostihuijauksia on nyt liikkeellä, Posti varoittaa (siirryt toiseen palveluun).

Huijausviesteissä kerrotaan saapuneista lähetyksistä, voitetuista palkinnoista tai maksamattomista kuljetusmaksuista. Niissä pyydetään klikkaamaan linkkejä.

Viestissä voi lukea esimerkiksi: "Lähetyksesi on laitettu sivuun, sillä siitä puuttuu postitusmaksu. Maksa täällä: (linkki)".

Huijausviesteistä tekee uskottavia se, että ne saattavat tulla puhelimeen samaan viestiketjuun ja ikään kuin samalta lähettäjältä kuin aidot saapumisilmoitusviestit.

Posti muistuttaa tiedotteessaan, että yllättävien ja epämääräisten viestien linkkejä ei kannata avata, vaan viesti tulee poistaa avaamatta.

Posti korostaa, että aidoissa saapumisilmoituksissa kerrotaan noutopaikka osoitetietoineen eikä niissä kehoteta antamaan tietoja tai avaamaan linkkejä.

Huijauksia tehtaillaan tyypillisesti tunnettujen yritysten nimissä. Postin mukaan huijauslinkkiä klikkaamalla ja omia tietojaan antamalla voi joutua esimerkiksi tilausansaan eli kestotilaajaksi.

Lue myös:

Suomalaiset menettävät miljoonia euroja tilausansoihin – lakimies neuvoo, mitä tehdä jos näin käy