Lomalento Kuopiosta Kanarialle myöhästyi 19 tuntia – Aapeli-myrskyn vastatuuli ja liukas kiitorata vastuksena

Lento joutui tankkaamaan Kanarialta tullessa kovan polttoaineen kulutuksen takia eikä päässyt aluksi Kuopioon liukkaan kiitoradan takia

Kuopio
Thomas Cook -yhtiön lentokone.
Thomas Cook -yhtiön kone ei päässyt aluksi laskeutumaan Kuopioon liukkauden vuoksi. Arkistokuva.Rex / AOP

Kuopiosta Gran Canarialle Las Palmasiin lähtevä lomalento myöhästyi yli puoli vuorokautta. Tjäreborgin tilauslennon piti lähteä keskiviikkoiltana puoli kuuden aikaan. Lento pääsi kuitenkin matkaan vasta puolenpäivän jälkeen torstaina.

Sekä Kanarialta saapuvalla että sinne takaisin lähtevällä lennolla oli matkassa useita mutkia. Ensin Las Palmasista Kuopioon matkannut kone lensi voimakkaaseen vastatuuleen ja polttoainetta kului tavallista enemmän. Sen takia koneen piti tehdä Tukholmassa ylimääräinen välilasku tankkausta varten.

Tukholmasta lähtiessä ilmeni, että Kuopiossa kiitorata on liian liukas, minkä takia lento laskeutui seuraavaksi Helsinkiin. Kuopioon palaavat matkustajat majoitettiin yöksi hotelleihin.

Kone matkustajineen pääsi torstaina aamupäivällä Kuopioon, josta seuraava lähtö Las Palmasiin myöhästyi yhdeksäntoista tuntia. Kuopion lentoaseman kiitotie oli kuitenkin edelleen niin liukas, ettei koneen polttoainetankkeja voitu tankata riittävän täyteen, minkä takia menolento Las Palmasiin joutui tekemään ylimääräisen tankkausvälilaskun Tanskan Billundissa.

Sekä Kuopioon palaavia että lähteviä matkustajia oli pari sataa.

Kuopion lentoasemalta Finavialta kerrottiin torstaina, että kiitorata oli liukas ja että toisinaan olosuhteet ovat sellaiset, ettei liukkaudesta pääse eroon.

Kovan vastatuulen takia myös Tjäreborgin Gambiasta Suomeen matkannut lento joutui tekemään lisätankkauksen takia ylimääräisen välilaskun Tanskaan.

Finnair on lentänyt kotimaan lennot Kuopiosta normaalisti.