Tuomion saanut Mäkipää ei enää ykkösehdokas Euran perusturvajohtajaksi

Kunnanjohtaja ehdottaa tehtävään Karkkilan ja Vihdin terveyspalvelupäällikköä Minna Luotoa.

Eura
Euran kunnantalo
Euran kunnantalo.Erkki Alho/ Yle

Euran kunnanjohtaja Juha Majalahti esittää Euran perusturvajohtajaksi Minna Luotoa. Asia on kunnanhallituksen käsittelyssä maanantaina, ja lopullisen valinnan tekee Euran kunnanvaltuusto.

Majalahden ehdotus myötäilee perusturvanjohtajan tehtävän täyttämistä pohtineen valintatyöryhmän esitystä. Esityksessä tehtävää nykyisin väliaikaisena hoitavaa Kalevi Mäkipäätä ehdotetaan varalle siltä varalta, että Luoto kieltäytyy ottamasta virkaa vastaan.

Majalahti toteaa, että Luodolla on kokonaiasvioinnin perusteella virkaa hakeneista parhaat mahdollisuudet viran hoitamiseen. Luoto työskentelee tällä hetkellä Karkkilan ja Vihdin yhteisessä perusturvakuntayhtymässä terveyspalvelupäällikkönä.

Tehtävää haki kahdella hakukierroksella 18 henkilöä, joista yksi perui hakemuksensa myöhemmin.

Tuomio Säkylän-ajalta

Kalevi Mäkipäätä pidettiin ennakkoarvioissa ykkösehdokkaana tehtävään, mutta hänen äskettäin saamansa rikostuomio muutti tilanteen.

Mäkipää tuomittiin joulukuussa aiemmassa työpaikassaan Säkylässä perusturvajohtajana tekemästään työturvallisuusrikoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Hän aikoo valittaa tuomiosta.

Oikeuskäsittely lykkäsi Euran perusturvajohtajan valintaa, joka piti tehdä alun perin jo viime vuoden puolella.

Kalevi Mäkipää on virkavapaalla Säkylästä ja voi palata aiempaan työpaikkaansa, jos ei tule valituksi Euran perusturvajohtajaksi.