Turun kaupunginteatteri keräsi viime vuonna lähes 140 000 katsojaa

Katsojia kiinnosti erityisesti Taru sormusten herrasta -fantasiaseikkailu.

Turku
Kaupunginteatteri
Viivi Sihvonen / Yle

Turun kaupunginteatterin ensimmäinen kokonainen vuosi uusitussa teatteritalossa sujui hyvin. Esityksissä kävi lähes 140 000 katsojaa.

Kasvua edelliseen vuoteen kertyi yli 25 000 katsojaa eli 19 %. Tuolloin teatteri toimi kevätkauden ajan väistötiloissa Logomossa.

Taiteellinen johtaja Mikko Kouki ja toimitusjohtaja Arto Valkama pitävät viime vuoden kävijämäärää osoituksena siitä, että teatteri ja livekarisma kiinnostavat ihmisiä myös digiaikana.

Katsojamäärä on viesti siitä, että teatterin monipuolinen ohjelmisto on onnistunut. Sisältövalinnoilla on vaikutusta siihen, että olemme tavoittaneet laajemmin eri ikäryhmiä katsomoon.

Varissuo-musikaali ja Taru Sormusten herrasta ovat esityksiä, jotka ovat saaneet nuoret katsojat liikkeelle, kaksikko pohtii teatterin tiedotteessa.

Vuoden 2018 kokonaistäyttöaste Turun kaupunginteatterissa oli 78 %. Koko vuoden ajan teatterissa pyörinyt Taru sormusten herrasta -fantasiaseikkailu toimi ohjelmiston vetonaulana. Se keräsi yhteensä lähes 40 000 katsojaa ja kokonaistäyttöaste oli 94 %.

Yleisömäärissä mitattuna menestyivät myös kesäkomedia Love Me Tinder 21 600 katsojalla ja tänä keväänäkin ohjelmistossa jatkava Varissuo-musikaali syksyn lähes 14 000 katsojalla.

Vuoden aikana teatterissa tehtiin uudistuksia, joiden tavoitteena on madaltaa ihmisten kynnystä tulla teatteriin. Lippujen osalta siirryttiin lohkohinnoitteluun, joka tarjoaa enemmän vaihtoehtoja lippuhintoihin ja samalla halvimpien lippujen hintataso laski . Paljon kiitosta ja huomiota sai yhteistyö Fölin kanssa, joka muutti teatterilipun katsojille ilmaiseksi bussilipuksi.