Kiistely upseerien työajoista kiihtyy – 18 tunnin työpäivästä merkitään työajaksi noin 8 tuntia

Upseeriliiton sisäinen jäsenkysely kertoo työmäärän kasvusta ja henkilökunnan vähyydestä. Upseerit vaativat helpotusta työoloihinsa, vaikka työntekijöiden määrä lisääntyy lähivuosina huimasti.

Upseeriliitto
Kadettialikersantin paraatiasun vyö.
Mauri Ratilainen / AOP

Panokset kovenevat upseeriliiton ja puolustusvoimien johdon sanasodassa.

Upseeriliitto, Päällystöliitto ja Aliupseeriliitto kertoivat viime marraskuussa Ylelle, että armeijan liki viisikymmentä vuotta vanha työaikalaki kaipaa pikaista uudistamista. Liittojen mukaan varsinkin sotalaivoilla palvelevien työputket venyvät kohtuuttomiksi.

Valtiovarainministeriö on kuitenkin tyrmännyt puolustusvoimien työaikalain uudistamisen eikä tulitukea ole tullut sen paremmin puolustusministeriltäkään. Lisäksi puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg sanoi Ylen haastattelussa joulukuussa, että henkilöstön jaksamisongelmat ovat yksittäistapauksia.

Vastaukset eivät miellytä Upseeriliittoa, joka vaatii edelleen työaikalain uudistamista, kahden sadan uuden upseerin palkkaamista ja kadettikurssien kasvattamista.

Jäsenkyselyn karut rätingit

Upseeriliitto julkaisi joulukuussa verkkosivuillaan kirjoituksen (siirryt toiseen palveluun), jossa se kiistää Lindbergin näkemykset yksittäistapauksista ja vaatii parlamentaarista selvitystä työvoimatilanteesta.

Lisäksi kirjoituksessa kehutaan kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen päätöstä käynnistää selvitys sotilaiden työajasta.

Liitto myös julkisti joulukuussa jäsenkyselyn (siirryt toiseen palveluun), jonka mukaan yli 30 prosenttia jäsenistä pitää upseereiden määrää aivan liian vähäisenä omassa hallintoyksikössään. Lisäksi hieman yli puolet pitää määrä hieman liian vähäisenä.

Jäsenkyselyn mukaan kaksi kolmannesta upseereista on sitä mieltä, että virka-aika ei riitä kunnolla tai ei riitä lainkaan työtehtävien hoitoon.

Puolustusvoimat kyllä myöntää, että henkilökuntaa ylipäätään tarvitaan lisää ja vajetta korjataankin palkkaamalla ensi vuonna 100 uutta työntekijää. Upseeriliiton mielestä korjausliike kuitenkin osuu väärään maaliin, sillä uusiin tehtäviin palkataan lähinnä aliupseereita.

Puolustusvoimat taas perustelee aliupseerien lisäämistä sillä, että upseereita ei tällä hetkellä ole saatavilla lisää ja uusiin tehtäviin tarvitaan nimenomaan aliupseereita.

Upseerikoulutuksen lisääminen

Ongelmien taustalta löytyy kolme syytä: vuoden 2015 puolustusvoimauudistus, lisääntynyt kansainvälinen yhteistyö ja valmiuden korostuminen.

Puolustusvoimauudistuksessa muun muassa lakkautettiin osa varuskunnista ja sotilasläänit, joiden tehtävät siirtyivät muihin yksiköihin. Muutoksessa ei lisätty merkittävästi henkilöstön määrää.

– Silloin oli aivan erilainen kansainvälinen tilanne. Nyt valmius on noussut kaikissa puolustushaaroissa, myös maavoimissa, missä on kaikista suurin määrä henkilöstöä ja asevelvollisia. Valmiusorganisaatiotehtävät ovat tulleet täysin uusina, sanoo Upseeriliiton puheenjohtaja, everstiluutnantti Ville Viita.

Ville Viita
Ville ViitaUpseeriliitto

Viidan mukaan myös kansainväliseen yhteistyöhön liittyvät tehtävät lisääntyvät koko ajan muun muassa Ruotsin kanssa, samoin kuin tiedustelulainsäädäntöön ja kyberturvallisuuteen liittyvät työt. Lisäksi opistoupseerien ammattiryhmän tehtävistä osa siirtyy upseereille.

On selvää, että kadettikursseille on otettava 30 – 40 opiskelijaa nykyistä enemmän ainakin viiden vuoden ajan, Viita sanoo. Sitten tilannetta voidaan katsoa uudelleen.

Puolustusvoimien johdolla on kuitenkin eri käsitys tilanteesta.

– Ei ole havaittu tarvetta tällä hetkellä kadettikurssien vahvuuksien nostamiseen, sanoo komentopäällikkö, prikaatikenraali Kim Mattsson.

Puolustusvoimat on laskenut, että upseerien määrä kasvaa lähivuosina, sillä eläkeiän myötä työurat pitenevät ja toisaalta ennenaikaiset eroamiset ovat vähentyneet.

Mattson ei suoraan tyrmää tarvetta palkata lisää upseereita, mutta hän muistuttaa, että tilannetta katsotaan kokonaisuutena.

– Me katsotaan tätä puolustusvoimien suunnasta, niin että kaikkia henkilöstöryhmiä tarvitaan. Tässä mennään nyt ilmeisesti upseerit edellä.

Mattssonin mukaan parhaillaan selvitetään henkilöstön lisätarvetta. Selvitys valmistuu tammikuun lopussa.

– Tässäkin pitää muistaa tasapaino. Kaikille maksetaan palkka ja kolmannesperiaate pitää säilyä. Toisin sanoen, kolmannes materiaaliin, kolmannes toimintaan ja kolmannes palkkoihin.

Kahakka siirtyy eduskuntaan

Upseeriliiton mielestä puolustusvoimiin tarvitaan pari sataa upseeria lisää ja sotilaille uusi työaikalaki, sillä siisti.

Liiton puheenjohtaja, everstiluutnantti Ville Viita sanoo käyneensä eduskunnassa työ- ja tasa-arvovaliokunnan kuultavana työaikalain korjaamiseksi.

– Kerroin meidän erityistyöaikamuodoista ja siitä, kuinka harjoittelemme sodanajan olosuhteita. Ne ovat pitkiä päiviä mutta kyllä niistä pitää tulla laskennallista työaikaa nykyistä enemmän.

Nykyisin esimerkiksi 16 – 18 tunnin meripalvelu- tai sotaharjoituksen työpäivästä merkitään työajaksi noin 8 tuntia.

– Odotan kovasti, että työ- ja tasa-arvovaliokunta tekee mietinnön ja eduskunta katsoo sitten yleistä työaikalakia. Sieltä voi tulla painetta päivittää puolustusvoimia koskeva työaikalaki. Toivon, että puolustusministeri ja komentaja ottavat siihen positiivisen kannan.

Myös puolustusvoimien palkatusta henkilökunnasta vastaava prikaatikenraali Kim Mattsson pitää hyvänä, että työaikalakia tarkastellaan Vehviläisen työryhmässä, johon myös puolustusvoimat osallistuu.

Mattsson on kuitenkin samaa mieltä Lindbergin kanssa siitä, että työaikoihin liittyvät ongelmat ovat poikkeustapauksia.

– Kaiken kaikkiaan nämä ovat yksittäisiä tapauksia kun katsotaan uudistuksesta eli vuodesta 2015 lähtien. Jaksaminen ja työmotivaatio ovat kohentuneet, puhumattakaan esimiestyöstä, Mattsson sanoo.

Upseeriliitolla ei kuitenkaan ole mitään aikomusta perääntyä kiistassa. Liitto sanoo tapaavansa kaikkien puolueiden edustajat ja aikoo saada omat tavoitteensa tulevan hallituksen ohjelmaan.

Lue myös:

Yhdeksän viikkoa putkeen töissä, sotalaivalla "avioerobuumi" – Upseerit vaativat päivitystä työaikoihinsa