Oulussa nelostiellä venäläisperheen kuolemaan johtaneessa onnettomuudessa henkilöauton kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta

Rikosasia ei etene syyttäjälle, koska rikoksesta epäilty on kuollut.

onnettomuudet
Onnettomuuspaikkaa raivattiin lauantaina.
Onnettomuuspaikkaa raivattiin lauantaina.Juha Virranniemi / Yle

Poliisi on kuullut Oulussa nelostiellä viime viikon launtaina kolmen ihmisen kuolemaan johtaneen onnettomuuden silminnäkijöitä ja suorittanut asiassa teknistä tutkintaa.

Venäjän rekisterikilvissä ollut henkilöauto oli matkalla nelostietä pitkin pohjoisen suuntaan. Auto ajoi nopeusrajoituksen mukaan.

Kaksikaistaisella osalla hieman ennen Haukipudasta ajoneuvo oli ajautunut muutaman kerran tien oikeaan reunaan suistuen lopulta voimakkaasti oikean puolen pientareelle. Kuljettaja oli tällöin tehnyt rajun korjausliikkeen vasemmalle ja menettänyt ajoneuvonsa hallinnan, jonka seurauksena auto kääntyi poikittain ja törmäsi vastaantulevan kuorma-auton keulaan kuljettajan puoli edellä.

Tienpinta onnettomuuspaikalla oli jonkin verran sohjoinen ja sohjoa oli kertynyt niin tien keskiosaan kuin laidoillekin.

Ajoneuvoa kuljettanutta naista epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kahdesta kuolemantuottamuksesta. Rikosasia ei etene syyttäjälle, koska rikoksesta epäilty on kuollut. Kuorma-auton kuljettajaa ei epäillä rikoksesta.

Kolmihenkinen perhe oli tullut Suomeen samana päivänä Venäjältä.