Puoluesihteeri Torvinen ehdolle Lapista – sinisillä Lapissa nyt viisi ehdokasta

Siniset nimesivät ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaansa Lappiin.

Matti Torvinen
Matti Torvinen
Matti TorvinenJarno Kuusinen / AOP

Sinisten puoluesihteeri, kansanedustaja Matti Torvinen asettuu ehdolle eduskuntavaaleissa Lapin vaalipiirissä. Torvinen vertaa sinisiä suomalaisiin hakkapeliittoihin, jotka olivat suomalaista ratsuväkeä Ruotsin armeijassa 1600-luvulla.

– Haastan kaikki ykkössiniset ottamaan vastuun Hakkapeliittojen tavoin. Minä nousen tai kaadun Lapissa, toivon puoluejohdon ja ministereiden ottavan paikkansa eturivissä, omissa nykyisissä vaalipiireissä. Peli on kovaa ja ratsuväki raakaa. Hakkapeliitatkin kantoivat raskaan vastuun, tulos tai ulos, Torvinen sanailee mahtipontisesti tiedotteessaan.

Puolusihteeri kertoo, että häntä on pyydetty Lapin lisäksi ehdolle myös Helsinkiin.

– Lapissa radikaalit persujen ääriryhmät huutavat jo valkoisen ylivallan puolesta. Järkytyin tästä keskustelusta. Päätin jäädä Lappiin tarjoamaan inhimillisen mallin kriittiselle turvapaikkapolitiikalle.

Väyrysen ja Mäntylän lähtö auttaa?

Torvinen uskoo menestykseensä, koska moni viime vaaleissa paljon ääniä saanut ei ole ehdolla ensi kevään eduskuntavaaleissa Lapissa.

– Voitamme Lapin vaalit koska lähdemme nollasta. Paavo Väyrynen ja Hanna Mäntylä jättivät minulle paljon vapaita äänestäjiä. Täällä on nyt sinisten tukijoita radikaalia valkoista ylivaltaa vastaan.

Torvinen nousi eduskuntaan varasijalta kesällä 2017, kun Hanna Mäntylä lähti töihin Brysseliin. Torvinen sai vuoden 2015 eduskuntavaaleissa 2269 ääntä.

Torvisen lisäksi siniset ovat asettaneet neljä muuta kansanedustajaehdokasta Lapin vaalipiiriin. He ovat hallintotieteen maisteri Ilkka Salonen, näyttelijä Petri Niemelä, linja-autonkuljettaja Jyrki Saarenpää ja taidemaalari Jouko Alapartanen.