Lumisade väistyy illan aikana – loppiaisviikonloppua päästään viettämään poutaisessa talvisäässä

Lauantaina sää kylmenee merkittävästi ja maan keskiosissa saadaan kunnon pakkasia. Sunnuntaina sää lauhtuu jälleen, meteorologi Joonas Koskela ennakoi.

Talvisää
Vieno-koira lenkillä Villa Elfvikin maisemissa Espoossa
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Perjantaiaamuna lumisade on piiskannut monien suomalaisten näkökenttää ja auton tuulilasia. Ilmatieteen laitos on antanut lumisateen takia varoituksen huonosta ajokelistä (siirryt toiseen palveluun).

Itä-Suomesta lumisateet väistyvät yöhön mennessä, joten loppiaisviikonloppua, ja kenties viimeisiä joululoman hetkiä, päästään viettämään enimmäkseen poutaisessa talvisäässä.

– Lunta sataa tänään päivällä vielä idässä, lännessä on sen sijaan poutaista, Ylen meteorologi Joonas Koskela ennustaa.

Sää lauhtuu päivän mittaan, maan länsi- ja lounaisosissa ollaan jopa plussan puolelle. Muualla maassa lämpötilat vaihtelevat nollan ja reippaan kymmenen pakkasasteen välillä.

Lauantaina pakkanen paukkuu, mutta sunnuntaina lauhtuu jälleen

Lauantaina matalapaine väistyy, sää kylmenee tuntuvasti ja koko maassa saadaan pakkasta. Lämpötilat liikkuvat pääosin kymmenen pakkasasteen molemmin puolin.

– Kylmintä on itärajan tuntumassa, jossa pakkasta voi olla lähemmäs 20 astetta, jos pilvipeite rakoilee, Koskela kertoo.

Sunnuntaina lännestä ja lounaasta puhaltava tuuli yltyy ja sää lauhtuu jälleen nollan ja kymmenen pakkasasteen välille. Pohjois-Lapissa ja lännessä voidaan päästä jopa plussan puolelle.

Yksittäiset lumikuurot ovat Koskelan mukaan sunnuntaina mahdollisia. Lue lisää Ylen sääsivuilta.