Kalajoen lokakuinen kuolonkolari: kuljettajalla oli alkoholia veressä

Kuljettaja ja kaksi matkustajaa kuolivat onnettomuudessa ja yksi matkustajista loukkaantui vakavasti.

Tieliikennekuolemat
Kynttilöitä Kalajoen auto-onnettomuuden tapahtumapaikalla
Heidi Harju / Yle

Kalajoella sattuneen kuolonkolarin kuljettaja oli alkoholin vaikutuksen alaisena, kertoo poliisi. Onnettomuudessa kuoli kolme nuorta.

Oikeuslääketieteellisissä tutkimuksessa selvisi, että kalajokisen miehen veren alkoholipitoisuus oli ollut 1,2 promillea. Hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen.

Onnettomuus sattui Kalajoelta Ylivieskaan johtavalla tiellä. Nuorten auto suistui tieltä kohtalokkain seurauksin. Kolme nuorta kuoli ja yksi nuori loukkaantui. Kaikki autossa olleet neljä ihmistä olivat 2000-luvulla syntyneitä ja kotoisin Kalajoelta.

Onnettomuusauton nopeusmittari oli pysähtynyt lukemaan 165 kilometriä tunnissa turvatyynyjen lauetessa. Onnettomuusauto on siis ajanut vähintään 165 kilometrin tuntinopeutta.

Täsmälleen onnettomuushetkellä hieman yhden jälkeen yöllä lähistöllä oleva seismologian laitoksen mittauspiste Kalajoen Kamusenperällä on rekisteröinyt jäljen, joka ei sovi maanjäristykseen eikä räjäytykseen.

Poliisin mukaan rekisteröinti onkin aiheutunut hyvin todennäköisesti kolariauton törmäyksestä. Mittauspiste sijaitsee varsin lähellä tapahtumapaikkaa.

Juttua korjattu: Kuljettaja ja kaksi matkustajaa kuolivat onnettomuudessa, yksi takapenkillä olleista loukkaantui.

Kalajoen turmasta lisää tietoa – autolla vauhtia 165 kilometriä tunnissa ja törmäys rekisteröitiin jopa seismologian laitoksella "Tällaisella hetkellä ei ole sanoja, mutta silti niitä pitäisi löytyä" – Kalajoki hiljeni yhteisen surun äärellä

Viikko alkaa Kalajoella suruliputuksella – kouluissa tarjolla kriisiapua kolmen nuoren hengen vaatineen auto-onnettomuuden jälkeen

Poliisi puhutti Kalajoen auto-onnettomuuden ainoaa eloonjäänyttä: "Muistikuvat loppuvat kohtalokkaaseen mutkaan"

Kalajoen seurakunta perheiden ja nuorten tukena: "Tärkeintä on nyt läsnäolo ja kuunteleminen"