1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Netflix

Netflixin uutuuselokuvassa ihmiset kulkevat silmät sidottuina ja nyt ihmiset toikkaroivat huivit silmillä oikeassa elämässä

Netflix pyytää Bird Box -haasteeseen osallistujia olemaan varovaisia.

Netflix
Sandra Bullock soutaa kahden lapsen kanssa
Sandra Bullock elokuvassa Bird Box. Varsinkin Yhdysvalloissa teinit ovat alkaneet kuvata elokuvan innoittamana videoita, joissa kuvattava liikkuu silmät sidottuina. AOP

Netflix julkaisi joulun alla palvelun omaa tuotantoa olevan post-apokalyptisen trillerin Bird Box, josta pyhien aikana muodostui valtava hitti. Netflixin mukaan elokuva keräsi ensimmäisen viikkonsa aikana enemmän katsojia kuin mikään muu yhtiön oma tuotanto.

Sandra Bullockin ja John Malkovichin tähdittämä elokuva ei ole kerännyt kehuja kriitikoilta, mutta silti se on ainakin Netflixin omien lukujen mukaan kiinnostanut katsojia. Harvoin katsojalukujaan paljastava Netflix kertoi viime viikolla, että ensimmäisen viikon aikana 45 miljoonaa käyttäjätiliä oli käynnistänyt trillerin. Se vastaa noin kolmasosaa palvelun koko käyttäjämäärästä.

Bird Box -elokuvassa ihmiset joutuvat kulkemaan ulkona silmät sidottuina, koska ulkona liikkuvan mysteerisen voiman näkeminen saisi heidät tekemään välittömän itsemurhan.

Tästä innostuneena youtubettajat ja muut striimaajat ovat nyt alkaneet leikkiä sokkoa kutsuen sitä Bird Box -haasteeksi. Sosiaalisiin medioihin on ladattu tuhansia videoita, joissa ihmiset haparoivat siteet silmillä kylillä ja kodeissaan.

Toistaiseksi suosituimman Bird Box (siirryt toiseen palveluun) -videon on tehnyt amerikkalaisen tubettaja Morgan Adams, jonka vuorokauden kestänyttä huitomista on katsottu Youtubesta yli 2,4 miljoonaa kertaa.

Netflix on myös itse ottanut kantaa haasteeseen. Yhtiö kehottaa Twitterissä ihmisiä olemaan varovaisia, jotta he eivät päädy meemin takia sairaalaan.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Netflixissä ollaan varmasti kuitenkin tyytyväisiä, että uutuuselokuvasta on palkintopotentiaalin sijaan löydetty edes meemipotentiaalia. Bird Box -haasteen kaltaiset puheenaiheet pitävät elokuvaa esillä.

Lue seuraavaksi