Porissa päätetään koulujen ja päiväkotien lakkauttamisista maaliskuussa

Kouluverkkouudistus koskee peruskoulujen ja lukion lisäksi myös päivähoitoa ja varhaiskasvatusta.

Pori
Kaadettu tuoli ja levinneet työvalineet koulun luokassa
Porissa päätetään koulu- ja päiväkotiverkostosta maaliskuussa.Juuso Kuusisto / Yle

Porin päättäjät tekevät pikavauhtia päätöksiä kouluverkon ja päiväkotien yhdistämisistä ja lakkauttamisista.

Sivistysjohtaja Esa Kohtamäki kertoo, että kaikkia peruskouluja, lukioita ja päivähoitoa koskeva laaja selvitys tehdään valmiiksi tammikuun loppuun mennessä. Kaupunginvaltuustolle ratkaisu tuodaan 25.3. pidettävään kokoukseen.

Koulujen palveluverkkoa suunniteltaessa Pori on jaettu kahdeksaan alueeseen: Ahlainen, Itä-Pori, Keski-Pori, Lavia, Länsi-Pori, Meri-Pori, Noormarkku ja Pohjois-Pori. Asukkaat voivat antaa (siirryt toiseen palveluun) uudistusta varten kommentteja Porin kaupungin nettisivuilla 20.1. saakka.

Porissa on tehtävä lähivuosina isoja investointeja Länsi-Porin ja Pohjois-Porin uusiin koulurakennuksiin. Useat vanhat koulurakennukset ovat huonossa kunnossa. Myös lapsiluvussa tapahtuvat muutokset ja koulujen uudet opetusmenetelmät vaikuttavat siihen, millainen päiväkoti- ja kouluverkko Poriin rakennetaan.

– Maaliskuisen palveluverkkopäätöksen perusteella tehdään kaupunginvaltuuston 29. huhtikuuta pidettävälle kokoukselle ehdotus palveluverkkoa tukevien investointien periaatepäätöksestä, kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen sanoo.

Esa Kohtamäki kertoo Ylelle Porin pyrkivän sellaiseen ratkaisuun, ettei edessä ole isoa päiväkotien ja koulujen sulkemisaaltoa.