Hyppää sisältöön

Patrian toimitusjohtaja sai potkut – Olli Isotalo jättää tehtävänsä välittömästi

Toimitusjohtajan vaihdos liittyy yhtiön strategiaan hakea kasvua kansainvälisestä palveluliiketoiminnasta, Patrian hallituksen puheenjohtaja Esa Rautalinko perustelee.

Olli Isotalo Kuva: Jari Kovalainen / Yle

Puolustustarvikeyhtiö Patrian toimitusjohtaja vaihtuu. Patriaa vuodesta 2016 johtanut Olli Isotalo jättää tehtävänsä välittömästi, yhtiö tiedottaa.

Patrian hallituksen puheenjohtaja Esa Rautalinko kertoo Ylelle, että aloitteellinen osapuoli asiassa on ollut yhtiön hallitus.

Rautalingon mukaan Patrian hallituksen tekemä päätös toimitusjohtajan vaihtamisesta liittyy yhtiön strategiaan hakea kasvua kansainvälisestä palveluliiketoiminnasta.

– Patria on vakaalla pohjalla, mutta viime vuosina yhtiön taloudellinen tulos ei kuitenkaan ole ollut odotusten mukainen, Rautalinko selittää.

Tänä päivänä Patrian liikevaihdosta noin 70 prosenttia tulee Rautalingon mukaan palveluliiketoiminnasta, joka on jatkossa erityinen kasvun painopiste yhtiölle.

– Se tarkoittaa kaluston ylläpitoa, huoltoa, järjestelmäpäivityksiä ja erilaisia elinkaaripalveluja, jota tehdään Suomessa ja kansainvälisesti.

Yhtiö ilmoittaa aloittaneensa uuden toimitusjohtajan haun. Siirtymäkauden ajan yhtiön toimitusjohtajan tehtäviä hoitaa talousjohtaja Ville Jaakonsalo.

Patrian hallituksen puheenjohtaja Esa Rautalinko arvioi, että tulee kestämään useamman kuukauden ajan, ennen kuin uusi toimitusjohtaja yhtiössä aloittaa.