1. yle.fi
  2. Uutiset

Turun joulukuinen lippukampanja kasvatti bussien matkustajamääriä – hintalappu Fölille 70 000 euroa

Turun keskustan joulukauppaa edistämään luotu bussien kertalippukampanja onnistui hyvin.

Turku
Föli
Lipun hintojen korotukset tulisivat voimaan vuodenvaihteessa. Arkistokuva.Viivi Sihvonen / Yle

Turun seudun joukkoliikenteen Fölin joulukuinen kertalippukampanja kasvatti matkustajamääriä.

Aikuiset saivat matkustaa Fölin busseissa lasten kertalipun hinnalla viitenä lauantaina. Tämä kasvatti myytyjen lippujen määrää 11 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan.

Turun kaupunginhallitus halusi kampanjalla lisätä keskusta-alueen houkuttelevuutta. Lisäksi tavoitteena oli edistää keskustan liikkeiden joulukauppaa. Kaupunginhallitus päätti myös korvata mahdolliset kustannukset seudullisena toimivalle Fölille.

– Kampanjasta jäi noin 70 000 euroa lipputuloja saamatta. Turun kaupunginhallitus on luvannut korvata ne Fölille, Turun joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte kertoo.

Vakimatkustajilta pettynyttä palautetta

Kampanjasta saatiin pääosin hyvää palautetta. Korte kertoo, että kritiikkiä tuli bussien käyttäjiltä siitä, että kampanja-alennusta ei ollut mahdollista käyttää arvo- tai kuukausikorteilla.

– Tässähän kävi niin, että Turun kaupunginhallitus teki päätöksen kampanjasta niin nopeasti, että kampanjaa ei sen takia voinut ottaa arvokortteihin. Meillä ei ollut aikaa testata järjestelmää, että tekniikka olisi korttimatkustamisessa myös toiminut.

Kampanja on mahdollista toteuttaa uudelleen.

– Uskon, että tulevaisuudessa tämä voidaan toteuttaa uudelleen, jos halua on. Nyt on yhdestä kokeilusta kokemusta, eli voimme testata järjestelmääkin. Ensi kerralla pystymme ehkä siis laajentamaan kokeilua myös vakituisiin matkustajiin.

Ilmainen kampanja ei ollut, muistuttaa Korte.

– Koska Turun kaupunki halusi kampanjan ja kaupunginhallitus päätti korvata kustannukset seudullisena toimivalle Fölille, niin ihan varmasti näin voidaan jatkossakin tehdä.

Turun keskustassa oli joulukuun ajan myös ilmainen pysäköintikampanja.

Lue lisää:

Ilmaisparkin pelätään tukkivan Turun kadut joulun alla – ”Hieman harkitsematonta”

Lue seuraavaksi