Nyt valitaan Vuoden turkulainen 2018 – äänestä suosikkiasi

Vuoden turkulaiseksi valitaan henkilö tai yhteisö, joka on tuonut kaupunkia esille myönteisellä tavalla. 

Vuoden turkulainen 2018 -ehdokkaat ovat: Eino ja Aapeli, Janne Helin, Kisu Korsi, Marjo Sjöroos, Mikko Hupa, Miska Kaukonen, Sirpa Korte, Susanna Tapani, Suvi Kotilainen ja Operaatio Ruokakassi.

On aika valita Vuoden turkulainen 2018.

Vuoden turkulaiseksi valitaan henkilö tai yhteisö, joka on tuonut kaupunkia esille myönteisellä tavalla. Kilpailun raati on valinnut 10 ehdokasta, joista yleisö saa äänestää suosikkiaan.

Ehdokkaat ovat:

Eino ja Aapeli

10-vuotiaat turkulaiskaksoset Eino ja Aapeli esiintyivät ensimmäistä kertaa julkisuudessa Robinin musiikkivideolla. Tänä vuonna pirteä duo nousi koko Suomen tietoisuuteen ”Mä voisin olla se” -singlellään.

Janne Helin

Arkkitehti Janne Helin on toiminut vuodesta 2012 lähtien Schauman Arkkitehdit Oy:n toimitusjohtajana. Hän on vastannut Uuden Hamburger Börsin luonnoksista, jotka saivat lokakuussa innostuneen vastaanoton.

Kisu Korsi

Kisu Korsi on arvostettu turkulainen muotisuunnittelija, jonka upeita luomuksia nähtiin jälleen myös itsenäisyyspäivänä Linnanjuhlissa. Kisun erityisosaamista ovat erittäin taidokkaasti tehdyt mittatilauskorsetit.

Marjo Sjöroos

Turkulainen mallimamma Marjo Sjöroos perusti 30 vuotta sitten Fashion Teamin, josta on tullut todellinen huippumallitehdas. Sama pätee Miss Turku -kilpailuun, jota Sjöroos on pyörittänyt 30 vuoden ajan.

Mikko Hupa

Sata vuotta täyttäneen Åbo Akademin rehtori Mikko Hupa on tehnyt mittavan akateemisen uran. Hän puolustaa vahvasti yliopiston asemaa ja puhuu kansainvälistymisen ja moninaisuuden puolesta.

Miska Kaukonen

Näyttelijä Miska Kaukonen loisti Taru Sormusten herrasta -näytelmän Klonkkuna ja sai kriitikoilta runsaasti kiitosta. Hän on tuttu paitsi Turun kaupunginteatterin ja Linnateatterin lavoilta myös valkokankaalta.

Sirpa Korte

Föli pitää turkulaiset liikkeessä. Fölin takana on Turun joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte, jonka johdossa keltaiset bussit ovat saaneet rinnalleen kaupunkipyörät eli Föllärit ja huippusuositut Fölin vesibussit.

Susanna Tapani

Viidet MM-kisat sekä kahdet olympialaiset pelannut jääkiekkoilija Susanna Tapani haluaa nostaa TPS:n Suomen parhaaksi jääkiekkojoukkueeksi. Tapani on myös ringeten hallitseva maailmanmestari.

Suvi Kotilainen

Turun Suurtorin keskiaika ry:n tuottaja-toiminnanjohtaja Suvi Kotilainen järjestää Keskiaikaisia markkinoita ja Vanhan Suurtorin Joulumarkkinoita. Hän on myös Dirty River Roller Derby ry:n puheenjohtaja.

Operaatio Ruokakassi

Operaatio Ruokakassi auttaa vähävaraisia Turussa ja lähikunnissa. Se hankkii ruokaa, hygieniatuotteita ja vaatteita jaettavaksi vähävaraisille ihmisille. Toissa vuonna yhdistys jakoi noin 158 000 ruokakassia.

Äänestää voit Kaupunkilehti Turkulaisen (siirryt toiseen palveluun) ja Radio City Turun (siirryt toiseen palveluun) verkkosivuilla. Äänestysaikaa on 5.­–24.1.2019.

Vuoden Turkulainen -kilpailun järjestävät Kaupunkilehti Turkulainen, Radio City Turku, Yle Turku ja Turun kaupunki.