Pikkupojan murhasta epäilty mies pyytänyt mielentilatutkimusta – Poliisi: Epäilty on Suomessa asuva ulkomaan kansalainen

Epäilty henkirikos tapahtui Helsingin Arabianrannassa jouluaattona.

henkirikokset
Arabia asukkaat / muistohetki / Arabia / Helsinki 25.12.2018
Arabianrannan asukkaat toivat joulupäivänä kynttilöitä kuolleen koulupojan muistohetkeen.Jouni Immonen / Yle

Puolustus on pyytänyt Helsingin Arabianrannan henkirikoksesta epäillyn miehen mielentilan tutkimista esitutkinta-aikana, tiedottaa Helsingin poliisi.

Asian käsittelypäivä oikeudessa ei ole toistaiseksi tiedossa.

Poliisi tutkii tapausta murhana. Poliisi on aiemmin kertonut epäilevänsä 36-vuotiasta miestä seitsemänvuotiaan pojan murhasta Arabianrannassa jouluaattona. Epäilty on uhrin eno.

Hänet vangittiin viikko sitten perjantaina Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä. Miestä esitettiin vangittavaksi todennäköisin syin.

Poliisin mukaan epäilty on Suomessa asuva ulkomaan kansalainen.

– En näe perusteltua syytä kommentoida kansalaisuutta sen tarkemmin. Kansalaisuus ei ole esitutkinnan kannalta olennainen tieto, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth poliisin tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Epäilty on poliisin mukaan myöntänyt henkirikoksen. Kuulustelussa hän on kertonut harhoista, jotka hänen mukaansa myötävaikuttivat tekoon, poliisi toteaa.

Epäillyllä on aiempaa rikostaustaa. Yle on kertonut taustoista aiemmin tässä jutussa.

Poliisin mukaan esitutkinnassa ei ole ilmennyt, että epäilty olisi käyttäytynyt aiemmin uhkaavasti tai väkivaltaisesti uhria kohtaan. Tämänhetkisten tietojen mukaan epäillyllä ei ollut mukana teossa käytettyä teräasetta, kun hän tuli uhrin perheen asunnolle.

Poliisi kertoo odottavansa vastauksia muun muassa epäillylle tehdyistä kokeista, joissa selvitetään, oliko hän tekohetkellä päihtynyt.

Aiheesta aiemmin:

Tämä Arabianrannan surmasta tiedetään nyt: murhasta epäilty eno vangittiin perjantaina, poliisin mukaan tekotapa oli "erityisen raaka ja julma" (28.12.2018)