Vankilassa istuvan sarjahukuttajan maapaikat myydään pakkohuutokaupalla – velkoja rästissä yli 100 000 euroa

Sarjahukuttajana tunnetulla Pekka Seppäsellä on Pohjois-Karjalassa kaksi maatilaa, jotka myydään nettihuutokaupalla.

rikokset
Pekka Seppänen oikeudessa.
Kontiolahtelainen Pekka Seppänen suorittaa parhaillaan yli 14 vuoden vankeusrangaistusta muun muassa kahdesta taposta ja kolmesta tapon yrityksestä.Matti Myller / Yle

Kahdesta taposta ja kolmesta tapon yrityksestä tuomitun sarjahukuttajan, kontiolahtelaisen Pekka Seppäsen maapaikat myydään pakkohuutokaupalla velkojen maksamiseksi. Henkirikoksista saatua yli 14 vuoden vankeustuomiota parhaillaan suorittava Seppänen omistaa kiinteistöt sekä Kontiolahdessa että Tohmajärvellä.

Pohjois-Karjalan ulosottovirasto on järjestänyt viralliset keskustelut Seppäsen velkojien kanssa joulukuussa.

Ulosottoviraston mukaan rikosten uhreilla, omaisilla ja muilla tahoilla on saatavia Seppäseltä yhteensä noin 130 000 euroa. Pelkästään rikosasioihin liittyviä vahingonkorvaussaatavia on muun muassa Seppäsen uhreilla tai omaisilla lähes 60 000 euroa.

Ulosotossa monenlaisia maksuja

Muitakin tuomioistuimen määräämiä maksettavia on ulosottorekisterissä yhteensä yli 50 000 euron edestä. Isohkoja saatavia on myös Maaseutuvirastolla.

Velkojen joukossa on lisäksi pienempiä saatavia, kuten maksamattomia hammashoitomaksuja ja jätehuoltomaksuja.

Useista henkirikoksista tuomitun miehen molemmat kiinteistöt myy Pohjois-Karjalan ulosottovirasto nettihuutokaupassa. Huutokaupan ajankohta ei ole vielä tiedossa.

Mikäli kiinteistöt eivät käy kaupaksi tai niistä saadaan pienempi hinta kuin on velkojen yhteismäärä, eri tahot saavat rahaa velkasumman suuruuden mukaisesti. Ensin huutokauppahinnasta kuitenkin vähennetään ulosmittauksen täytäntöönpanokulut.

Lue lisää:

Hovioikeus tuomitsi sarjahukuttajan 14,5 vuoden vankeusrangaistukseen – istuu koko tuomionsa vankilassa

Sarjahukuttaja ei saanut valituslupaa korkeimpaan oikeuteen: pitkä tuomio jää voimaan