Hyppää sisältöön

Norjan poliisi: Emme usko löytävämme heitä elossa – Pelastusoperaatio muuttuu kuolleiksi oletettujen etsintäoperaatioksi

Kolme suomalaista miestä ja ruotsalainen nainen katosivat keskiviikkona iltapäivällä.

Kuva: Terje Bendiksby / AFP

Norjan poliisi on havainnut signaaleja kahdesta lumivyörylähettimestä Blåbærfjelletin lumivyöryalueelta. Samalla toivo kadonneiden löytymisestä elossa on hiipunut. Poliisi kertoi etsintätilanteesta tiedotustilaisuudessa perjantaina iltapäivällä.

Lumivyörystä on kulunut 38 tuntia, ja koska signaalit paikallistettiin lumivyöryalueelle, poliisi olettaa, että lumen alle hautautuneet ovat kuolleet. Lääketieteellisesti arvioiden ei ole mahdollista, että he olisivat vielä elossa.

Tromssan poliisin pelastusoperaatio muuttuu kuolleiksi oletettujen etsintäoperaatioksi. Lumivyöryyn hautautuneet yritetään kaivaa esille, ja samalla yrityksiä paikallistaa kaksi muuta lumivyörylähetintä kantajineen jatketaan.

Lumivyörylähettimien signaalit havaittiin helikoptereista, ja alueelle on lähetetty pelastushenkilökuntaa, lumivyörykoiria ja kaivuuvarusteita. NRK:n mukaan pelastajat ovat nyt tunturissa.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Kolme suomalaista miestä ja ruotsalainen nainen katosivat keskiviikkona iltapäivällä, kun he olivat matkalla Blåbærfjelletin 1 440 metrin korkeudella olevalle huipulle.

Tromssan poliisi kertoi tiedotustilaisuudessaan etsintöjen etenemisestä. Tiedotustilaisuus lähetettiin Yle Areenassa.

Lue myös:

.
.