Myrskyn aiheuttamien sähkövaurioiden korjaus voi kestää Ahvenanmaalla useamman viikon – video näyttää laajoja tuhoja pääsaarella

Tuhansia saarelaisia on kolmatta päivää ilman sähköä.

Aapeli-myrsky
Myrskyssä kaatunutta metsää Ahvenanmaalla.
Metsätuhoja Södersundassa ja Pålsbölessä Ahvenanmaalla. Video: Ålands Radio och Tv.

Aapeli-myrskyn sähkövaurioiden korjaaminen kestää Ahvenanmaalla vähintään viikon.

Maakunnassa toimiva sähköverkko-osuukunta Ålands Elandelslag ei pysty tällä hetkellä arvioimaan tarkasti, kuinka kauan vaurioiden korjaus kestää. He kuitenkin arvelevat, että sähköt palaavat koteihin seuraavan kahden viikon sisällä. Pääsähköjohtojen viat saadaan osuuskunnan mukaan korjattua ensi viikon alkuun mennessä. Sen sijaan eniten työtä on kotien matalajännitejohtojen korjauksissa.

Viranomaiset ja vapaaehtoiset esimerkiksi muualta Suomesta ovat jatkaneet raivaustöitä Aapelin katkottua laajoilta alueilta puita teille sekä talojen ja muun omaisuuden päälle.

Perjantaina aamupäivällä Ahvenanmaalla oli kolme päivää myrskyn jälkeen noin 5 000 taloutta ilman sähköjä. Juttuun liitetyissä ilmakuvissa näkyy metsätuhoja pääsaaren sisäosissa Södersundassa ja Pålsbölessä.

Pahimmillaan suurin osa maakunnasta Maarianhaminaa lukuun ottamatta oli ilman sähköä. Sähköt palaavat vähitellen eri osiin saarta. Vielä eilisen päivän aikana lähes puolet talouksista oli ilman sähköä.

Lue myös:

Ennätysmyrsky Aapelin tuhoja korjataan Ahvenanmaalla – vanhuksia on evakuoitu kodeistaan, ihmiset lämmittelivät yöllä kaupassa