Rovaniemen hotelleilla jälleen huima joulumyynti

Joulun ja uudenvuoden sesongin huoneet varattiin jo syyskuussa.

joulumyynti
Miko Gröhn hotellinjohtaja Arctic Light ja Arctic City Rovaniemi
Arctic Light Hotellin ja Arctic City Hotellin johtaja Miko Gröhn.Johanna Sarjas / Yle

Rovaniemen keskustan hotellien joulukuun myynti oli jälleen erinomainen. Hotellihuoneet ovat olleet miltei loppuunmyytyjä ja jäljelle jääneiden yksittäisten huoneiden hintoja oli nostettu.

Sekä Arctic Light Hotellin että Arctic City Hotellin huoneet olivat joulukuussa käytännössä loppuunmyydyt, kertoo molempien hotellien johtaja Miko Gröhn. Hänen mukaansa valtaosa joulukuun huonevarauksisista oli tehty jo syyskuussa.

– Kummassakin hotellissa joulukuun käyttöaste oli 99 prosenttia. Myynti on ollut jopa kovempaa kuin viime vuonna mikä sekin oli huipputulos. Arctic Light hotellin joulukuun asiakkaamme edustivat yli 60 eri kansallisuutta.

Yleensä joulun ja uudenvuoden sesonki jatkuu loppiaiseen.

– Pientä hiljenemistä näyttäisi tulevan loppiaisen jälkeen, mutta varauksia on taas hyvin runsaasti helmikuun alusta maaliskuun loppuun saakka, Gröhn sanoo.

Huoneiden hinta nousi

Sokos Hotel Vaakunan huoneet olivat täynnä 90-prosenttisesti joulukuussa, käyttöaste kasvoi edellisestä vuodesta kaksi prosenttiyksikköä. Huoneista on maksettu edelliskautta enemmän.

– Keskimääräinen joulukuun huonehinta nousi edellisestä vuodesta peräti 15 prosenttia, hotellinjohtaja Jussi Perkkiö kertoo.

Myös Santa Claus hotellin huoneita myytiin hyvin joulukuussa. Yhtiön toimitusjohtaja Maarit Aho on tyytyväinen joulukuun myyntiin, vaikka Hotelli Rudolfin kohdalla myynnissä olikin pientä laskua.

– Joulukuun myynnissä oli pientä kasvua Santa Clausin sekä Napapiirillä iglujemme kohdalla, Aho toteaa.

Haastatellut hotellien johtajat eivät halunneet kertoa joulukuun keskimääräisiä huonehintoja.