Konkurssiin mennyt lelujätti avasi sittenkin osan liikkeistään – Suomessa avoinna 10 myymälää

Uudelleen avaaminen liittyy yrityksen mukaan tammikuussa alkavaan loppuunmyyntiin.

konkurssi
 BR-Lelujen myymälä Kampin kauppakeskuksessa
BR-Lelujen myymälä Kampin kauppakeskuksessa avattiin udestaan perjantaina.Markku Ulander / Lehtikuva

Joulun jälkeen konkurssistaan ilmoittanut lelujätti Top-Toy on avannut uudestaan osan liikkeistään. Top-Toyn omistuksessa ovat pohjoismaiset leluliikeketjut BR-Lelut ja Toys'R'Us.

Suomessa avoinna on kymmenen myymälää eri puolilla maata. Top-Toy listaa avoinna olevat liikkeet nettisivuillaan. BR-lelujen liikkeet ovat avoinna Helsingissä Kampin ja Itiksen kauppakeskuksissa. Toys'R'Usin avoin myymälä puolestaan löytyy Vantaalta, Espoosta, Turusta, Raisiosta, Lempäälästä, Tampereelta, Jyväskylästä ja Oulusta. Avoinna olevat myymälät noudattavat tavanomaisia aukioloaikojaan.

Marraskuun lopun jälkeen ostetut tuotteet voi palauttaa tai vaihtaa toisiin tuotteisiin avoinna olevissa liikkeissä, yhtiö kertoo tiedotteessa. Lisäksi marraskuun lopun jälkeen ostettuja lahjakortteja voi käyttää.

Konkurssin vuoksi osassa myymälöistä ei kuitenkaan esimerkiksi käsitellä vaihtorahaa.

Heikko joulumyynti sinetöi konkurssin

Tanskalainen Top-Toy ehti sulkea pohjoismaiden ketjuliikkeidensä ovet jo kertaalleen lopullisesti vuodenvaihteessa.

Yhtiön mukaan konkurssi juontuu heikosta joulumyynnistä, minkä vuoksi yrityssaneerauksen jatkaminen ei ollut enää mahdollista. Top-Toy hakeutui marraskuun lopussa velkasaneeraukseen, ja saneeraussuunnitelma hyväksyttiin 21. joulukuuta.

Uudelleen avaaminen liittyy yrityksen mukaan tammikuussa alkavaan loppuunmyyntiin. Liikkeitä avattiin Suomen lisäksi Tanskassa, Ruotsissa ja Norjassa. Yhteensä BR-lelukauppoja on Suomessa ollut 25 ja Toys'R'Us-myymälöitä kahdeksan.

Jo aiemmin yhtiö on kertonut, ettei ennen marraskuun 30. päivää ostettujen lahjakorttien hyvittäminen ole konkurssipesän mukaan todennäköistä, ja niitä koskevat vaatimukset käsitellään vasta myöhemmin.

Lue myös:

Asiakkaat vihastuttanut lelujätti lupaa: lahjakortit käyvät sittenkin BR-Lelut ja Toys 'R' Us -liikkeissä

Yllätyskonkurssiin mennyt lelujätti joutui pyörremyrskyn keskelle: hyvittää sittenkin joulukuussa ostetut lahjakortit

BR ja Toys 'R' Us -leluliikkeiden tanskalaisomistaja konkurssiin – syynä heikko joulumyynti