Hyppää sisältöön

Japanissa tonnikala huutokaupattiin ennätyshintaan – sushipomo maksoi uhanalaisesta eläimestä 2,7 miljoonaa euroa

278-kiloinen tonnikala päätyy sushiannoksiin.

Tokiolaisen sushiravintolaketjun johtaja Kiyoshi Kimura esitteli ennätyskallista tonnikalaansa. Kuva: Kimimasa Mayama / EPA

Japanissa on huutokaupattu uhanalainen sinievätonnikala miljoonahintaan.

Japanilaisen sushiketjun johtaja Kiyoshi Kimura maksoi 278-kiloisesta vonkaleesta liki 334 miljoonaa jeniä eli 2,7 miljoonaa euroa.

Japani kuluttaa suuren osan maailman sinievätonnikalasaaliista. Sinievätonnikalaa on kutsuttu harvinaisuutensa vuoksi myös "mustaksi timantiksi", ja se kuuluu Japanissa arvostetuimpiin sushin raaka-aineisiin.

– Tämä on parasta tonnikalaa, herkullista ja todella tuoretta. Hinta oli kalliimpi kuin etukäteen arvelin, Kimura sanoi.

Kala pyydettiin Japanin pohjoisosassa sijaitsevan Aomorin alueen rannikolla.

Myös aiempi ennätys oli Kimuran nimissä: vuonna 2013 hän maksoi huutokaupassa sinievätonnikalasta yli 1,25 miljoonaa euroa.

Myöhemmin päivällä sushikokit paloittelivat jättikalan ja tarjoilivat sitä Kimuran pääravintolan edustalla sadoille sushifaneille.

– Olen käynyt täällä joka vuosi syömässä uudenvuoden sushia. Tämä tonnikala on maukkaampaa kuin koskaan, 71-vuotias kotiäiti Reiko Yamada sanoi.

Huutokauppa käytiin Tokion uudella Toyosun kalatorilla, joka korvasi viime vuoden lopulla maineikkaan, vuodesta 1935 toimineen Tsukijin kalatorin.

Aamuviiden jälkeen alkava tonnikalahuutokauppa on suosittu nähtävyys, jossa asioivat niin Michelin-ravintoloiden kokit kuin päivittäistavarakaupat.

Lue myös:

.
.