Hyppää sisältöön

Kemin matkailun joulukuu oli ennätysvilkas – kilpailun kiristyminen jää- ja lumirakentamisessa ei huolestuta

Kemin Matkailun tuotteet houkuttelivat joulukuussa ennätysmäärän turisteja. Samaan aikaan yhä useammat matkailukohteet eri puolilla Suomea hakevat vetonaulaa lumilinnoista ja jääveistoksista.

Kuva: Risto Koskinen / Yle

Kemin Matkailun joulukuu oli ennätysvilkas. Joulukuussa matkailujäänmurtaja Sampon ja meren rannalla olevien Seaside Glass Villojen asiakasmäärä on kasvanut jopa 20–30 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

– Meillä on ollut kivasti matkailijoita liikkeellä, Seaside Glass Villat lumilinna-alueella kiinnostavat ja Sampohan lähti tuossa joulun alla liikkeelle. Aika kivasti ovat myyneet myös kaikki muut ohjelmapalvelut siinä rinnalla, kokemusjohtaja Noora Barria Kemin matkailusta sanoo.

Barria kertoo, että Sampon risteilykausi vaikuttaa hyvältä.

– Meillä on tässä uusi palvelu mukana eli tehdään kolmen tunnin risteilyjä ja sitten meillä on neljän tunnin risteilyjä. Eli on vähän erilaisia risteilyjä tarjolla.

Risteilyasiakkaita uimassa jäisessä meressä. Kuva: Risto Koskinen / Yle

Ympärivuotinen lumilinna valmistuu kevättalven sesonkiin

Kilpailun kiristyminen jää- ja lumirakentamisessa ei huolestuta Kemin matkailua. Monet matkailukohteet eri puolilla Suomea hakevat vetonaulaa lumilinnasta tai jääveistoksista tänä talvena.

– On ollut odotettavissa, että niitä varmasti enemmissä määrin tulee, mutta koska matkailijoitakin tulee koko ajan enemmän ja enemmän, niin kyllähän heille pitää olla enemmän palveluita tarjolla laajemmalla alueella, Barria sanoo.

Lumilinna-alueella on käynnissä lumetus. Kuva: Antti Heikinmatti/Yle

Kemin ympärivuotinen lumilinna avautuu aiottua myöhemmin, mutta ehtii silti kevättalven sesonkiin. Perinteistä lumilinnaa rakennetaan parhaillaan. Linna on tarkoitus avata kahden viikon kuluttua.

– Nyt kun pakkaset jatkuvat, niin saamme tehtyä lunta ja siitä lähtee sitten rakentaminen ja sehän on sitä tuttua puuhaa jo.

Ympärivuotisen lumilinnarakennuksen palvelut avautuvat helmikuussa, mutta ravintolan sisältävä rakennuksen kylmätila on tarkoitus avata jo ensi viikolla.

– Pyritään siihen, että ensi viikolla asiakkaat pääsevät sinne vierailemaan ja ruokailemaan, Barria sanoo.

.
.