1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. meripelastus

Nuori mies yli laidan Baltic Princessiltä Turunmaan saaristossa – etsinnät lopetettu

Baltic Princess ja Viking Grace olivat molemmat pysähdyksissä etsintöjen vuoksi, mutta pääsivät jatkamaan matkaa.

Kuva: Linus Hoffman / Yle

Yli laidan Tukholman-laivalta joutuneen ihmisen etsinnät on lopetettu tuloksettomina, kertoo Länsi-Suomen merivartiosto. Tapauksen tutkinta on siirtynyt poliisille. Tapaus sattui hieman ennen kello 18:aa ja etsinnät lopetettiin kello 20:n aikaan.

Tapahtumapaikka oli Nauvon pohjoispuolella laivaväylällä.

Paikalle hälytettiin useita yksiköitä, ja etsinnät jatkuivat kaksi tuntia. Paikalla etsinnöissä oli muun muassa Rajavartiolaitoksen valvontalentokone, meripelastuksen helikopteri ja Nauvon merivartioaseman partiovene, Länsi-Suomen merivartiosto kertoi.

Tallink Siljan liikennöimä Baltic Princess oli matkalla Tukholmasta Turkuun ja olisi saapunut perille 19.15. Laiva oli pysähtyneenä etsintöjen vuoksi mutta pääsi sittemmin liikkeelle, kertoi Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd.

Pysähdyksen vuoksi laiva saapui Turkuun tunnin aikataulusta myöhässä, kello 20.15. Samoin Tukholmaan lähtevä laiva myöhästyy aikataulustaan arviolta tunnin.

Myös Turkuun samaan aikaan matkannut Viking Linen laiva Viking Grace pysähtyi, mutta pääsi jatkamaan matkaa, kun merivartiosto sai rajoitettua etsintäaluetta suppeammaksi.

Merivartioston mukaan ihmisen putoamisalue saatiin rajattua laivalta saatujen tietojen perusteella hyvin suppeaksi, eikä ihmistä löytynyt siltä alueelta meren pinnasta.

Nöjdin mukaan yli laidan joutumisessa ei ole havaintojen mukaan kyse vahingosta.

– Henkilö on hypännyt, viestintäjohtaja Nöjd sanoo.