Diabetekselle altistava koholla oleva paastosokeri monen kalajokisen 65-vuotiaan vaiva

Terveyskestarkastuksissa käytiin sokeriarvojen lisäksi läpi muun muassa fyysistä suorituskykyä, muistia ja mielialaa.

Oulu
mies pistää piikkiä vatsaansa
AOP

Koholla oleva paastosokeri on monen kalajokisen 65-vuotiaan vaiva. Tämä käy ilmi Kalajoella 65-vuotiaille järjestetyistä terveystarkastuksista, joiden mukaan noin puolella tarkastuksissa kävijöistä oli koholla oleva paastosokeri, joka voi altistaa diabetekselle.

– Jo muutaman kilon painonpudotus voi auttaa ja ennaltaehkäistä sokeritaudin puhkeamisen, Kalajoen terveyskeskuksen neuvolan ja kuntoutuksen osastonhoitaja Outi Kalliokoski, kertoo.

Kalajoella asui viime vuonna noin 150 65-vuotiasta ja heistä yli 70 prosenttia kävi terveystarkastuksessa. Koska paastosokeri oli koholla niin monella, järjestettiin Kalajoen terveyskeskuksessa ryhmävastaanottoja diabeteshoitajalle, joka antoi ruokavalio-ohjeita potilaille.

Kaikille 65-vuotiaille tarjottu terveystarkastus järjestettiin viime vuonna Kalajoella ensimmäistä kertaa. Tarkastuksia tehdään jatkossakin, jos resurssit vain riittävät.

Terveystarkastuksissa käytiin sokeriarvojen lisäksi läpi fyysistä suorituskykyä ja unta, asumista, muistia ja mielialaa sekä tulevaisuuden suunnitelmia.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)