Savonlinnassa matkustajakone ajautui ulos kiitotieltä – lennot peruttu, ei henkilövahinkoja

Kone päätyi ulos kiitotieltä laskeutumisvaiheessa.

Lentoliikennehäiriöt
Finavian lippuja.
Savonlinnan ja Helsingin väliset lennot on tältä aamulta peruttu. Ismo Pekkarinen / AOP

Savonlinnassa matkustajakone on ajautunut varhain maanantaiaamuna ulos lentokentän kiitoradalta. Koneen laskeutuminen meni pitkäksi, se ajautui sivuun kiitoradalta ja pyörähti noin 90 astetta ympäri sivuttaissuunnassa.

Airlinkin siirtolennolla olleessa koneessa oli tapahtumahetkellä vain miehistö eikä tilanteessa aiheutunut henkilövahinkoja. Kone oli valmistautumassa reittilentoon Savonlinnasta Helsinkiin. Kone päätyi ulos kiitotieltä laskeutumisvaiheessa.

– Jos laskutelineet olisivat pettäneen koneen pyörähdyksessä, se olisi ollut iso rysäys, Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Veli-Pekka Nurmi sanoo.

Onnettomuustutkintakeskuksen paikkatutkintaryhmä on matkalla tutkimaan onnettomuuden syytä. Onnettomuustutkintakeskus tutkii esimerkiksi millaiset kitkaolosuhteet paikalla ovat ja kuinka paljon kentällä on lunta. Tutkinnassa on käytössä äänitallenne ohjaamosta sekä lentoarvotallenne. Lentoarvotallenne kertoo koneen teknisiä tietoja, kuten missä kunnossa moottori oli tapahtuman aikana ja millaisia ohjausliikkeitä lentäjä teki.

– Onnettomuus ei ole tavaton, mutta ei yleinenkään, Nurmi sanoo.

Nurmen mukaan Savonlinnan onnettomuus muistuttaa Turussa sattunutta onnettomuutta, jossa matkustajalentokone joutui sivuluisuun. Yhtenä syynä Turussa oli loskan paksuuntuminen kiitotiellä.

Savonlinnan ja Helsingin väliset lennot on tältä aamulta peruttu. Matkustajia pyydetään seuraamaan lentoyhtiön tiedotusta.

Lentokone on mallia Saab 340.

Onnettomuudesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).