Presidentti Niinistö viikon päästä valtiovierailulle Kiinaan

Presidentti Niinistö ja rouva Jenni Haukio vierailevat kaksi päivää Kiinassa.

Sauli Niinistö
Suomen ja Kiinan presidentit puolisoineen tapasivat Helsingissä huhtikuussa 2017.
Suomen ja Kiinan presidentit puolisoineen tapasivat Helsingissä huhtikuussa 2017. Mauri Ratilainen / EPA

Presidentti Sauli Niinistö tapaa Kiinan presidentti Xi Jinpingin Pekingissä maanantaina 14. tammikuuta, tiedotti presidentinkanslia maanantaina.

Kanslian mukaan presidenttien välisissä keskusteluissa ovat esillä Suomen ja Kiinan kahdenvälisten suhteiden lisäksi myös suurvaltasuhteet ja muut kansainväliset aiheet.

Ohjelmassa on lisäksi tapaamiset muun muassa Kiinan pääministeri Li Keqiangin ja Kiinan kansankongressin puhemiehen Li Zhanshun kanssa sekä ilmastonmuutosta koskeva korkean tason seminaari.

Presidentti Niinistön seurueeseen Pekingissä kuuluvat ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen sekä Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho. Vierailulla ovat lisäksi mukana Helsingin pormestari Jan Vapaavuori, Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen sekä Suomen ja Kiinan välisen innovatiivisen liiketoiminnan komitean puheenjohtaja Risto Siilasmaa.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun presidentit tapaavat. Edellinen tapaaminen oli toissa vuoden huhtikuussa, kun Presidentti Xi oli puolisonsa Peng Liyuanin kanssa valtiovierailulla Suomessa.

Presidentti Niinistö ja puoliso Jenni Haukio olivat virallisella vierailulla Kiinassa vuonna 2013.